Over kunstwerkjes en gepersonaliseerde magneten

Onze kinderen houden van kleuren en tekenen. Ze doen dit dan ook heel veel. Dit gegeven x 4 betekent dat er heel wat kunstwerkjes geproduceerd worden. In het begin hingen we die op aan de keukenkastjes. Vrolijk, dat wel, maar eigenlijk ook wel erg druk. Bovendien ontstonden er discussies met de kinderen over het al dan niet “mooi zijn” van een tekening. Zo was ik zelf iets minder gecharmeerd door een wit blad met twee krassen op, terwijl Kind 3 er super trots op was.

We losten dit op door boven de knutseltafel in de speelhoek twee grote magneetborden op te hangen. Aan die magneetborden mogen ze alle tekeningen en knutsels hangen die ze zelf gemaakt hebben. Is er geen plaats meer, dan moeten ze zelf iets in de papiermand gooien.

Omdat voorlopig enkel onze oudste zoon zijn eigen naam al kan schrijven, besloten we een systeem te bedenken om de tekeningen uit elkaar te houden. Fotomagneten bleken de oplossing. Ieder kind ziet zijn eigen foto op het magneetbord hangen en weet zo waar zijn of haar tekeningen mogen hangen. Bovendien hebben ze alle vier nog 2 extra magneten om hun eigen werkjes mee op te hangen. Simpel maar doeltreffend. In het begin hingen ze de borden overvol. Iedere streep op een blad papier moest opgehangen worden. Ondertussen is het nieuwtje er wat van af en kiezen ze echt de leukste tekeningen om op te hangen, net zoals we gehoopt hadden.

webprint-meisjesoverzicht webprint-jongensoverzicht

webprint-detailWe maakten de fotomagneten bij Webprint. Je kunt er kiezen tussen ronde en vierkante magneten, in 2 verschillende afmetingen. Het bestelproces is eenvoudig. Je kiest welk formaat magneet je wilt, voegt je eigen foto naar keuze toe en klaar. Het grote pluspunt vond ik dat je in een set van 4 of 6 magneten ook 4 of 6 verschillende foto’s kunt kiezen. Na het bestellen, hadden we de magneten 2 dagen later in huis, heel degelijk verpakt. Gelukkig maar, want de postbode had de envelop maar half in de brievenbus geduwd en het regende. Wat ons betreft een aanrader dus!

Dit artikel ontstond door een samenwerking met Webprint. Dit beïnvloedde onze mening echter niet.

 

 

 

 

Zijn jullie kinderen ook zo verzot op tekenen en kleuren? Willen ze ook het liefst het hele huis vol hangen met hun werkjes? Hoe pakken jullie dit aan?

webprint-klaar

Related Posts

3 Comments

  1. Giel kleurt en tekent helemaal niet graag, dus thuis worden er heel weinig kunstwerkjes gemaakt, maar af en toe komt er wel eentje mee van school. Oefenblaadjes die hij maakt, wil hij af en toe ook wel ophangen, maar aangezien hij alleen is, valt het wel mee. Toch moet er af en toe wel eens iets weg om plaats te maken en dan kiezen we samen. Wel leuk jullie systeem 🙂

  2. ja wel, ik hanteer ook de regel: ééntje ophangen is ééntje wegdoen. Ik heb al vlug geleerd aan de zoon dat hij dingen moet leren weggooien, ik ben zelf heel verzamelachtig van aanleg, kan het beter omgekeerd leren aan mijn kinderen 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: