De 5 leukste/handigste kraamgeschenken

Het lijkt er op dat het baby-week gaat worden op de blog. Na de tips om je eerste zwangerschap door te komen, vandaag een lijstje van wat ik persoonlijk de leukste kraamgeschenken vind (om te geven en destijds te krijgen). Wat neem je nu eigenlijk mee op kraamvisite? Vooral toen ik zelf nog helemaal niet bezig was met kinderen, stond ik steeds voor een raadsel.

Dit waren de attenties die ik het meest kon waarderen en die me het meest bijbleven. Natuurlijk waren we blij met ieder bezoekje en geschenkje, dat spreekt voor zich, maar sommige dingen komen net iets meer van pas dan andere.

1. Iets van op de geboortelijst

Het kan onpersoonlijk lijken en als je pech hebt, hebben de kersverse ouders allerlei spullen gekozen waar jij absoluut niet warm of koud van wordt. Echter, ook al zijn spuugdoekjes en matrasbeschermers weinig aantrekkelijk om te geven, ik was er heel blij mee, je hebt ze immers toch nodig!

2. Kraamkost

Mijn broer kwam bij wijze van cadeau net voor de bevalling een dag bij ons koken. Resultaat was een tot de nok toe gevulde diepvries met verse soep, lasagne, spaghettisaus, hamrolletjes met witloof, gevulde courgettes, puree en ga zo maar door. Wat een genot om die eerste weken na de bevalling verse kant-en-klaar maaltijden te hebben!

3. Een kraampakket

Het was iets waar ik niet mee vertrouwd was, maar een Nederlandse vriendin kwam er mee op de proppen. In Nederland duurt de kraamtijd 10 dagen, dus krijg je een pakket met 10 kleine geschenkjes, eentje voor elke dag. Je maakt de pakjes zo groot en duur als je zelf wilt. Wat er bij ons in zat?  Billendoekjes, een kommetje met lepel voor de eerste fruithapjes, een rompertje, slabbetjes, mini-wasknijpers om de wenskaarten op te hangen, een knisperboekje, badolie, een pak luiers, sokjes in alle maten en een kadobon voor een babywinkel. Dit alles zat in een grote mand, ingepakt in vrolijke kleurtjes. Ik werd er instant vrolijk van!

4. Luiers

Als je geen inspiratie of tijd hebt, dan is dit altijd een schot in de roos. Ja, het is totaal onpersoonlijk en niet iets blijvend, maar o zo onmisbaar! Wil je er toch creatiever mee aan de slag gaan, dan kun je nog steeds een pampertaart maken.

5. Een geschenkje voor de andere kinderen

Toen Kind 3 en 4 geboren werden, hadden we natuurlijk al ontzettend veel spullen. Mijn schoonzusje was dan ook zo attent om iets mee te nemen voor de oudste twee kinderen. Het was voor hen erg fijn om ook net dat extra beetje aandacht te krijgen, want eerlijk is eerlijk, als er kraamvisite komt voor een tweeling, dan is er op dat moment weinig oog voor de oudste twee kinderen.

Knuffels, daar werd ik minder blij van. Hoewel, ze zijn natuurlijk lief en zacht en schattig en mooi, ik laat me er ook nog af en toe door verleiden hoor. Je verzamelt er echter zoveel op korte tijd en in de praktijk blijkt zoon- of dochterlief dan toch net dat ene knuffeltje dat gratis bij de tube zwitsal zat als favoriet te bestempelen. Enige uitzondering hier op vond ik de knuffels die mijn Wederhelft zorgvuldig voor ieder kind uitkoos, mijn broer die zijn allerliefste knuffel uit zijn kindertijd weggaf aan zijn petekind en de grote Loebas die Kind 2 van haar meter kreeg. Ondertussen hebben ze alle vier een echt grote knuffelbeer (of -knuffelkameel in het geval van Kind 1) en die zijn echt geweldig!

P1030414  kraamcadeau

Voor de mama’s onder ons: wat was jullie meest memorabele kraamgeschenk? Waar werden jullie blij van? Of net niet natuurlijk?

Related Posts

8 Comments

  1. Ik vond dd praktische cadeaus ook veel prettiger.
    Als ik zeld op kraamvisite ging, nam ik ook altijd een cadeau voor de andere kinderen. Blijkbaar is dat niet vanzelfsprekend.
    Een kleinigheid voor de ouders is inderdaad ook wel erg leuk.

  2. Ik kreeg twee weken geleden ook een bongo om met ons gedwee te gaan lunchen. Super dat er ook aan ons als koppel werd gedacht!

  3. Ik pak altijd chocomousse, préparé en drank mee naar de kraamkliniek. Van de lijst heb ik dan al iets gekocht voor de baby en mama die verdient ook iets, want ze is mama en wauw, als dat geen cadeau waard is, wat wel? 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: