Een tweeling? Echt?

Ik weet het, het internet staat vol met lijstjes van wat dan wel de meest irritante, absurde of idiote vragen en opmerkingen over het hebben van een tweeling zijn. Hierbij mijn uit het leven gegrepen persoonlijke top 5:

5. “Amai, daar zit precies ook niet veel tijd tussen”

Nee, 24 minuten om precies te zijn, het is namelijk een tweeling.

4. “Goh, vind je het niet jammer dat het geen echte tweeling is?”

Euhm. Ok. Het is niet omdat het een jongen en een meisje is, dat ze minder echt zijn.  Maar kom, in het Frans worden ze ook ‘des faux jumeaux’ genoemd, dus er blijken hele bevolkingsgroepen te zijn die deze opvatting delen.

In ieder geval, ze zaten toch waarlijk samen in mijn buik en zijn er quasi tegelijk uitgekomen, dus voor mij is het een echte tweeling.

3. “Ben je snel hersteld na de keizersnede?”

Ook van een tweeling kun je dus gewoon natuurlijk bevallen. Niet gelogen. Ik was echt niet de eerste tweelingmama die het zo deed. Zo speciaal ben ik nu ook weer niet.

2. “Oh, super, een tweeling, dat is veel goedkoper”

Ja, tuurlijk. Als we op uitstap gaan dan nemen we maar een van de twee mee zodat we geen dubbele buggy moeten aanschaffen.  Uiteraard slapen ze ook in een beurtsysteem zodat 1 babybedje volstaat.  Nee. Een tweeling is op bepaalde vlakken een behoorlijke hap uit het budget.  Je heb nu eenmaal veel dingen dubbel nodig, daar waar je normaal gezien iets van Kind 1 naar Kind 2 kunt doorschuiven.   Maar laat dat de pret niet drukken!

En dan met stip op 1: “Oh, maar ik weet wat dat is hoor, wij hadden ook twee kinderen kort op elkaar”

Whaaaaaaaaaa. Mag ik gillend wegrennen? Hier komt mijn haar van recht. Neem het van mij aan, het is niet hetzelfde.  En wij hebben bovendien vergelijkingsmateriaal, dus recht van spreken. Nah. Een tweeling vergt de eerste maanden ontiegelijk veel meer energie en organisatie dan een baby en een 14-maander samen. Bij twins heb je nu eenmaal twee hulpeloze wezentjes tegelijk, die dubbel zoveel decibels produceren als ze honger hebben en een schone luier willen. Een ouder kind kun je uitleggen dat het even moet wachten, een even oude baby niet. Een iets ouder kind kan al dingen zelf, de tweede baby niet.

Maar ook dat is een kwestie van verstand op nul en gewoon verder doen.  Nu ze 19 maand zijn, is het al veel makkelijker, dus de toekomst ziet er rooskleurig uit!

Haalden net niet de top 5: “Amai, in jouw plaats, ik was onder een trein gesprongen”, “Oei, zorg maar dat de Wederhelft nu geen ander zoekt” en niet te vergeten: “Een tweeling, waarom heb je dat nu gedaan?!”

Maar gelukkig zijn en waren er ook de erg leuke reacties; van vrouwen die zelf een tweeling hadden, van mensen die de helft van een tweeling zijn en van verrassend veel dames die zeiden dat ze  stiekem ook altijd gehoopt hadden op een tweeling.

Want het blijft inderdaad toch iets unieks, zo’n tweeling 🙂

P1000928

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: