Met de handen in het haar? Check dan deze kapseltips!

Dochters met lang haar, ken je dat?  Op een gegeven moment willen ze staartjes, vlechtjes, glitterelastiekjes en mooie klemmetjes. Ik vind het alleen maar leuk, absoluut. Alleen ben ik eerder het type moeder dat al lang blij is dat ze ’s morgens niet vergeet om de haren van de kinderen te kammen. Een Elsa-vlecht maken, het lukt me echt niet. Een combinatie van ongeduld en onhandigheid zeg maar.

“Maar waarom bekijk je dan geen tutorial Annelore? YouTube staat er vol mee!” Wel, ik leg het je uit. Stel je volgend scenario voor: Kind 2 zit voor me. We hebben een leuk kapsel gevonden en dat gaan we nu proberen. Kam en borstel liggen klaar, elastiekjes ook. Ik druk op play en na nog geen 15 seconden loop ik al hopeloos achter op wat er op het scherm getoond wordt. Ik instrueer de dochter om het filmpje opnieuw op te starten. Ik kan het immers niet zelf doen, want ik heb ondertussen al 5 strengen haar op zo’n manier vast dat ik geen handen meer vrij heb. Kind 2 zet het filmpje stop, haar oog valt op de suggesties voor andere filmpjes aan de rechterkant van het scherm en voor ik het weet is mijn tutorial weg en zitten we gezellig naar de Bubble Guppies te kijken.

Maar kijk, zelfs voor van die onhandige moeders (en vaders) zoals ikzelf, bestaat er een oplossing. Tamara Vogels, kapster en mama van twee dochters, kwam namelijk op het idee een boekje te maken met daarin een 15-tal leuke en hippe kapsels voor meisjes. In Knoop & Knot laat Tamara stap voor stap zien hoe je de ontplofte haardos van je dochter eenvoudig kunt omtoveren in een verzorgde look. knoop en knot, kapper, kapsel, haar

Onze favorieten?  De visgraatvlecht, wegens zo eenvoudig en toch net iets anders en de sporty look, ideaal voor de dansles op zaterdag.

haar, kapsel, knoop en knothaar, visgraat

Zorgt dit boekje er voor dat ik onze dochters nu dagelijks voorzie van een flitsend kapsel? Nee. Daarvoor kost het me nog steeds te veel moeite. Het boekje inspireerde me wel om het in ieder geval te proberen en bijvoorbeeld in het weekend er echt voor te gaan zitten. De meisjes genieten steeds meer van getut voor de spiegel en dit is er een mooi onderdeel van.

Knoop & Knot kun je rechtstreeks via de website bestellen en is een leuk geschenkje voor meisjesmama’s en -papa’s!

Zijn jullie kapselwonders of ook eerder het type dat al blij is als de kinderen met gekamde haren op school verschijnen? 

Related Posts

6 Comments

  1. Simpele leuke modellen lukken mij idd ook nog… maar bij t invlechten raak ik al in paniek terwijl ik het zo ontzettend mooi vind! Gelukkig is vriendinnetje kapster en op het kdv krijg ik Sterre bijna iedere vrijdag thuis met een prachtige invlecht ❤. Dat boekje ga ik op zeker bestellen..! Dankjewel

  2. Nina krijgt s morgens telkens één van deze:
    1 vlecht, 2 vlechten, 1 staart, 2 staarten, meer staarten (die eindigen in 1 of 2 staarten).
    verder raak ik voorlopig niet 🙂 de vlechten vlecht ik 1 laagje in, als dat wat duidelijk is, niet met ontiegelijk veel keer haartjes bijnemen.
    bij mezelf kan ik een heel klein beetje invlechten, ik vind dat wel leuk. maar ik zou wel nog meer willen kunnen!

  3. tof, alleen voor mezelf is dit zelfs geen oplossing 😉 als het op kapsels aankomt ben ik een echte kluns, een staartje en een simpele vlecht lukt me nog maar iets meer lukt me zelfs niet met de beste tutorial niet

  4. Heel herkenbaar. Hier twee meiden thuis, maar ik ben daar zo onhandig in! Ik kan het gewoon niet. En inderdaad iedereen zegt maar”je moet op YouTube kijken, maar ik vind dat onhandig, moet je steeds terugkijken, pauze zetten, dan willen ze hier al lang niet meer stil zitten.Dat boekje heb ik inderdaad vaker voorbij zien komen. Ik ga er toch eentje bestellen. Kan ik nog net voor het Kerstdiner een kunstwerkje in hun haar maken ;))

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: