Speelse Vrijdag #26: 5 sint tips voor ruimere budgetten

Vorige week gaf ik jullie al 5 tips voor leuke sintcadeautjes onder de 10€, vandaag mag het allemaal net iets meer kosten. Misschien kies je er voor om voor 1 groter cadeau te geven omdat je door het jaar heen geen speelgoed koopt. Of je koopt een groter stuk waar meerdere kinderen mee kunnen spelen. Of opa´s en oma´s sponsoren mee. Of… het doet er eigenlijk niet toe waarom je voor een bepaald stuk speelgoed kiest. Iedereen bepaalt tenslotte wat en hoeveel ze geven voor de Sint.

Dus daarom vandaag onze wishlist van 5 (sint) cadeautjes voor een iets ruimer budget.

1. Kurio Watch

kurio watch, horloge

De Kurio Watch is een digitaal kinderhorloge waarmee je ontelbaar veel dingen kunt doen. Naast uiteraard de tijd aflezen, kan je kind ook spelletjes spelen en foto’s nemen. Meer nog, die foto’s kunnen dan via bluetooth naar je eigen smartphone gestuurd worden, hoe cool is dat! De Kurio Watch kun je in blauwe en roze variant onder andere bij Coolblue vinden voor  69,99 €.

2. Play-Doh Town

play doh, boetseerklei, inspiration

Play-Doh blijft een van mijn favorieten. Boetseerklei, daar kun je zoveel kanten mee op en je kunt het steeds opnieuw gebruiken. Play-Doh Town is een lijn die mij heel erg aanspreekt omdat hij zo compleet is. Kies je bijvoorbeeld voor het 3-in-1 Centrum, dan heb je meteen 8 kleuren boetseerklei en genoeg accessoires om alle kinderen samen aan de slag te laten gaan. Zijn ze helemaal verkocht, dan kan de set nog uitgebreid worden met bijvoorbeeld een dierenwinkel of een een brandweerwagen. De 3-in-1 set vind je onder andere bij Bol.com voor 39,99 €.

3. LEGO

lego

Een klassieker. LEGO is door de jaren heen mee geëvolueerd en ondertussen kun je naast de meer standaard sets zoals bijvoorbeeld het politiekantoor ook thema-sets vinden. Ons Kind 1 is vooral fan van LEGO-Ninjago – denk aan het masker van vorige week – maar ook de superhelden doen het nog steeds super goed. Een set met Batman en Superman in, dat zal een schot in de roos zijn! Deze superheldenset van LEGO Juniors vind je onder andere bij Bart Smith voor 19,99 €.

4. Radio

K3, radio, wishlist

Muziek is onmisbaar. Onze kinderen, en dan vooral de twee meisjes, zijn gek op zingen en dansen. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat ze helemaal fan zijn van K3. Speciaal voor de feestdagen komt er een K3-lijn op de markt met onder andere een draagbare radio/cd-speler. Bingo! De radio kan mee verhuizen van de woonkamer naar de veranda naar de slaapkamer en wij hebben onze eigen radio terug waardoor we ook weer eens niet-Studio100 muziek kunnen beluisteren 😉 . De radio is exclusief verkrijgbaar bij Dreamland voor 49,99 €.

5. Het Stenen Tijdperk

999 games

Gezelschapsspelletjes, ik hou er van. Er zijn er echter zoveel dat het moeilijk wordt om een keuze te maken, maar een spel van 999 games valt eigenlijk nooit tegen. Het Stenen Tijdperk is een bordspel voor kinderen vanaf 5 jaar. Je kunt het met 4 spelers spelen, maar momenteel is het ons 1-op-1 moment met de oudste zoon. De spelregels zijn eenvoudig, de vormgeving erg mooi en het spelletje duurt ongeveer 10 minuten. Wij zijn fan. Het Stenen Tijdperk is onder andere verkrijgbaar via Bol.com voor 22,99 €.

 

Hebben jullie nog leuke tips voor gezelschapsspelletjes? Onze kinderen beginnen eindelijk het principe van een gezelschapsspel te begrijpen en te waarderen, dus hoog tijd om onze spelletjeskast weer eens aan te vullen!

Related Posts

2 Comments

  1. Wij zijn heel erg fan van SmartGames, spelletjes in een leuk concept waar je ook uitgedaagd wordt om na te denken… en voor ons een extra voordeel dat je ze alleen kan spelen (alhoewel het hier ook vaak uit de kast komt als er iemand komt spelen en dan wordt er gewoon samen gezocht of om de beurt een opdracht gedaan).

    Ook de spelletjes van HABA komen hier veel uit de kast. Een aanrader vind ik dan “Mijn Eerste Spelletjesdoos”, die mocht ik een weekje lenen van school. De doos bevat 10 verschillende spelletjes (bord- en kaartspelletjes) die je kind voorbereiden op de klassiekers.

  2. La Cucaracha Loop van Ravensburger ligt hier nu thuis om te testen en de dochter is er zot van. Vooral het rondkruipende “beestje” vindt ze fascinerend. Het is een spel dat ook jonge kindjes (ze moeten al wel een beetje (tot zes) kunnen tellen) kunnen spelen. In elk geval een leuke toevoeging aan de spelletjes kast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: