Doe-het-zelven voor dummies #12: Girly traktaties met tape

Het zal jullie misschien al opgevallen zijn dat ons Kind 2 afgelopen week jarig was. Zowel het feestje voor haar beste vriendinnetjes op zaterdag, als het feestje voor de familie op zondag waren helemaal geslaagd. Restte dan alleen nog het trakteren op school, iets waar ze erg naar uitkeek.

Ik zocht dit jaar iets wat ik ruim op voorhand kon maken, om te vermijden dat we op zondag nog nachtelijke bakactiviteiten zouden moeten ondernemen. Na wat gepruts, wat gevloek omdat het in mijn hoofd allemaal net iets vlotter ging dan in realiteit en een paar keer opnieuw beginnen, kregen we dan toch een erg leuk resultaat: mini-pakjes versierd met tape.

Benodigdheden:

Rechthoekig gekleurd papier (A5 formaat), duct tape in verschillende kleuren, een gekleurd lintje of pomponnetje voor de afwerking, plakband en een klein doosje stickers of snoep.creatape, duct tape, knutselen

Aan de slag:

* Leg het doosje op het gekleurd papier.

* Vouw het papier rond het doosje, beginnend met de langste zijde. Kleef dit al vast met gewoon plakband zodat het niet meer open valt.

* Vouw vervolgens de uitstekende randen in de vorm van een driehoek en kleef ook die langs de onderkant vast. Je pakje ziet er nu een beetje uit zoals die Hopjes van vroeger, maar dan in het groot. 

* Kies nu een een vrolijke print duct tape uit en wikkel die rond het midden van het pakje.

* Kleef er een pomponnetje, een strik of een lintje op en je traktatie is af!

creatape, duct tape, knutselen

Presentatie:

Ik nam een oude schoenendoos – iets wat je, net als lege rolletjes van toiletpapier nooit moet weggooien eens je kinderen hebt – en bekleefde die volledig met glitter duct tape. De doos zag er niet alleen feestelijk uit, hij werd meteen ook een stuk steviger.

CREATAPE, DUCT TAPE

De dochter was in ieder geval erg blij met haar traktaties en liep zo fier als een gieter door de schoolpoort!

 

creatape, knutselen, tapeIk gebruikte de duct tape van bij Creatape.  Niet alleen hebben ze een heel ruim aanbod, het is ook erg goede kwaliteit tape.  In het verleden knutselden we al eens met duct tape uit de Action. Die zag er ook mooi uit, maar kleefde niet zo heel erg goed. Deze die we nu uitkozen was makkelijker om mee te werken én bleef ook na een paar dagen nog heel stevig vastkleven. Het gekleurd papier en de stickerdoosjes om in de traktaties te stoppen, vonden we wel bij de Action.

Omdat het een traktatie was voor onze dochter, koos ik voor roze, hartjes en glitter, maar uiteraard kun je net dezelfde traktatie maken in een volledig ander kleurschema of thema.

 

Meer inspiratie voor verjaardagstraktaties vind je *hier*, *hier* en *hier*.

creatape

Related Posts

3 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: