Doe-het-zelven voor dummies #4: Verjaardagstraktatie

Kind 1 is jarig in augustus en zou dus nooit kunnen trakteren op school. Nu hebben de juffen hier het principe in het leven geroepen dat alle ‘zomerjarigen’ eind juni mogen trakteren. Super tof idee, zowel voor de jarigen als voor de andere kinderen. De laatste dagen van het schooljaar zijn op die manier een aaneenschakeling van feestjes.

Een verjaardag vieren op school, daar hoort een traktatie bij. Als kind ging ik trots met een doos wafeltjes naar school. Nu ik zelf kinderen heb, hanteer ik ook dat principe. Iets eenvoudigs, niet te duur, maar vooral leuk voor de kinderen zelf. De voorbije jaren liet ik Kind 1 zelf iets kiezen in de Action  en maakte zo traktatiezakjes. Kind 2 ging resoluut voor iets lekkers en dan leefden we ons uit met roze glazuur waar je tanden spontaan pijn van gaan doen, glitterhagelslag en regenboogcake.

Voor de vijfde verjaardagstraktatie van Kind 1 hadden we het idee opgevat om piratencakejes te bakken. Iets wat ik zelf graag doe en wat meteen ook een toffe woensdagmiddagactiviteit met de kinderen zou worden.

Dat was buiten het tandartsbezoek van gisterenochtend gerekend. Kind 1 onderging heel flink de behandeling en mocht op die manier na een 20-tal minuutjes al weer uit de stoel. Wat een verademing in vergelijking met de vorige keer!  Maar goed, de tandarts drukte hem op het hart van heel goed te poetsen en niet veel te snoepen.

Kind 1 had flink geluisterd, zo bleek. Toen we naar huis fietsten zei hij vastberaden dat cakejes geen optie meer waren. Tandarts Sander had immers gezegd dat suiker slecht was voor de tanden en hij had ab-so-luut niet de intentie om ooit nog in die stoel te gaan liggen, laat staan om een gaatje te laten vullen.

De keuze voor een gezonde traktatie kunnen we alleen maar toejuichen, dus zo stonden we gisterenmiddag in de supermarkt bananen af te wegen, genoeg voor een heel leger. Bananenpiraten zouden het worden!

Bananenpiraten? Ja, zo bleven we nog wat in het door Kind 1 gekozen thema, mooi meegenomen toch?

Benodigdheden: 1 banaan per kind, een zwarte stift, servetjes in een contrasterende kleur (dus beter geen geel of wit), plakband

Hoe begin je er aan?

Je tekent een piratengezicht op de banaan, compleet met ooglapje en stoppelbaard.   Daarna neem je een servet. Die vouw je dubbel, wikkel je rond de banaan en kleef je achteraan met een plakbandje vast.  Klaar!

Makkelijkst is als je de bananen allemaal in de zelfde richting legt. Dan kun je ze achteraf makkelijker schikken op een dienblad, krat of piratenkoffer.

BLOGbananenresultaat

 

Ik gebruikte een fruitkistje om de bananen in te vervoeren. Vooraan kleefden we een piratenhoed om het nog net iets meer ‘af’ te maken.

Is dit een origineel idee?  Nee absoluut niet.

Is dat erg? Nee. Het is de eerste keer dat wij het maakten, dus voor ons was het origineel.

Is het leuk voor de kinderen? Absoluut wel, kijk maar naar het gezicht van mijn jarige piraat deze morgen!

BLOGroeland

 

Related Posts

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: