Duifhuizen tassen en koffers, regel nu al de back to school!

De afgelopen jaren verklaarde ik ze voor gek, de moeders die in juni al op zoek gingen naar een rugzak of boekentas voor het volgende schooljaar. Juli en augustus lijken me altijd eindeloos lang te duren, dus er is tijd zat om dat later te regelen.

Zo oneindig blijken die maanden echter toch niet te zijn, dus bevond ik me vorig jaar op de vooravond van 1 september, met vier niet zo heel erg enthousiaste kinderen in een winkel om hals over kop een nieuwe rugzak te vinden. Ik geef toe, ik heb al betere ideeën gehad.

Dit jaar wilde ik het anders aanpakken en ging ik, net als de moeders die ik de vorige jaren wat vreemd vond, afgelopen weken al op zoek. Ik kwam in contact met Duifhuizen tassen en koffers. Toen ze me voorstelden om een aantal tassen uit hun assortiment te testen, moest ik dan ook niet lang twijfelen.  Waar ik wel lang over twijfelde, was welke rugzakken ik zou kiezen!

duifhuizen tassen en koffers urban junk boekentas

Na veel wikken en wegen koos ik voor het merk Urban JunkUrban Junk urban junk logois een ongelofelijk leuk merk dat echt meteen in het oog springt. Stoer, vrolijk en net dat tikkeltje anders dan anders, daar houden we hier wel van. Wij bepaalden het merk, maar uiteraard mochten de kinderen zelf de print van hun nieuwe rugzak kiezen.

 

Lagere school

Vanaf september gaat ons Kind 1 voor het eerst naar de lagere school. Het lijkt nochtans als de dag van gisteren dat ik hem voor het eerst in het instapklasje achter liet!  Hij heeft dus een groter model rugzak nodig, waar niet alleen de brooddoos en het fruit in kunnen, maar ook wat boeken, schriften en een map.

Hij kon kiezen uit maar liefst 16 verschillende prints, gelukkig heeft hij geen last van keuzestress. Hij scrolde over de pagina, klikte op iedere foto en koos dan zonder twijfel voor de cassette-print, stiekem ook een van mijn favorieten.

duifhuizen tassen en koffers - urban junk

Los van het feit dat de rugzak er super uit ziet, moet hij ook praktisch zijn.  En dat is hij. Het binnenvak van de rugzak heeft een tussenschot voor een laptop. Die heeft Kind 1 uiteraard nog niet nodig, maar een onderverdeling is altijd handig. Zo kun je papieren die afgegeven moeten worden bijvoorbeeld apart stoppen. Daarnaast is er ook nog een zakje met een rits, ideaal voor een zakdoek of als ze ouder worden, een huis- of fietssleutel.  Aan de bovenkant van de boekentas, net achter het handvat, zit nog een klein zakje met een ritssluiting. Dit werd hier meteen gebombardeerd tot het Pokémon-kaarten-vakje.  Welkom in de leefwereld van een bijna 6-jarige.

Als extra is er nog een zijvak. Voor school zal dit niet meteen gebruikt worden, maar als we de rugzakken voor een uitstapje gebruiken, is het ideaal om een flesje water dicht bij de hand te hebben.

De schouderriemen zijn gewatteerd om draagcomfort te garanderen. Perfect als je ziet wat voor gewicht die kleintjes soms meesleuren.

Kleuterschool

De andere drie kinderen gaan volgend jaar naar de eerste en derde kleuterklas en moeten enkel hun lunchpakket, fruit en water kunnen meenemen. Voor hen is het mini-model dus voldoende.

Kind 3 koos resoluut voor het gele monstertje, iets wat ook geweldig goed bij hem past. De dochters twijfelden langer. Dat hebben ze van mij. Na veel wikken en wegen en overleggen (willen we allebei dezelfde of net een verschillende rugzak?) koos Kind 2 voor de uilenprint en Kind 4 voor de babouska-print. Allebei typisch voor meisjes, maar dan zonder de gebruikelijke roze glitters.

duifhuizen tassen en koffers urban junk

De mini-versie heeft een groot vak en een kleiner gaasvakje met een rits. Perfect voor kleuters dus.  Ik ben zelf erg voorstander van een ritssluiting om verschillende redenen. Eerst en vooral kunnen ze dat zelf makkelijk open en dicht doen, in tegenstelling tot gespen bijvoorbeeld. Daarnaast is de boekentas ook goed dicht. Zo’n kleuter durft immers nogal eens zijn boekentasje ondersteboven vast te houden en zo. Of zijn dat alleen die van ons?

duifhuizen tassen en koffers - urban junk

De boekentassen werden op vrijdagmiddag besteld en op zaterdag thuis geleverd. Een topservice en bovendien erg handig als je toch tot 31 augustus wacht om in actie te schieten!

 

 

Related Posts

1 Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: