Doe-het-zelven voor dummies #10: orde in de kleurboekenstapel

Kleurboeken hebben we hier met hopen. Het zijn vaak gegeven cadeautjes op verjaardagen, ik koop er zelf regelmatig wat bij en van de oudere neefjes en nichtjes kregen we er ook al een heleboel. Alleen.. onze kinderen kleuren wel graag, maar niet in een kleurboek. Ze willen een kleurplaat die ze achteraf kunnen ophangen.

multomap-kleurboeken

We hadden al een systeem bedacht om ze alle vier hun kunstwerkjes op te laten hangen. We bleven echter wel met een hele stapel boeken zitten waar vaak maar een klein aantal pagina’s nog ingekleurd kon worden. Niet handig op verplaatsing, want dan blijken er niet genoeg kleurplaten voor ieder kind te zijn. Ook niet handig thuis, want het wordt altijd zo’n rommeltje.

Toen viel mijn oog op een ringmap. Zou het niet handig zijn om alle resterende kleurplaten uit te snijden en in een ringmap te bewaren? Ja!

Ik ging op zoek naar een degelijke maar vrolijke map met gepersonaliseerde foto’s. Na wat rond surfen, maakte ik er uiteindelijk een via de site van Fotofabriek. Op de site kun je heel eenvoudig de gratis bestelsoftware downloaden. Eens dat gebeurd is , kun je de map volledig naar wens samenstellen. Ik koos voor een felle achtergrondfoto met daarop vier foto’s van de kinderen. Het invoegen, bijknippen en aanpassen van de foto’s is heel eenvoudig. Je kunt er zelfs nog tekst aan toevoegen, maar dat hoefde voor ons niet.

De map werd heel stevig ingepakt geleverd en zat binnen de kartonnen verpakking nog eens in plastic zodat er zeker ook geen vocht bij kon komen.

Ik vulde de map meteen op met plastic hoesjes en stopte er de kleurplaten in.  Netjes, overzichtelijk en het neemt veel minder plaats in op de knutseltafel.  Ik zit er over te denken om er nog een aantal extra te maken om de themakleurplaten in op te bergen. Denk maar aan kerst, sinterklaas, pasen,…

multomap-resultaat

Bij Fotofabriek kun je uiteraard niet alleen mappen bestellen, maar ook fotoalbums, wanddecoratie en andere fotogeschenken.  Deze map mochten we maken in het kader van een samenwerking, maar dat heeft onze mening niet beïnvloed.

 

Related Posts

4 Comments

  1. Super idee!
    En wat doe je met de gekleurde exemplaren? Gooi je die weg na een tijdje of bewaar je die ook (en zo ja, hoe dan)? 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: