Iedere dag Knutseldag #10: Vrolijke muziekfles

muziekflesintro

Bijna carnaval! Ik schreef het al eerder en we kijken er dan ook heel erg naar uit. De outfits voor het carnavalsfeest op school liggen al klaar en die voor de optocht van zondag ook.

Naast schmink, verkleedkleren, confetti en serpentines is er nog één iets onmisbaar bij een optocht. Herrie! Muziek, gezang, lawaai, fluitjes,…

We maakten deze middag muziekflessen. Eenvoudig, makkelijk mee te nemen en succes gegarandeerd.

 

Benodigdheden:

* PET fles

* Stevige brede tape (vb. duct tape)

* Rijstkorrels, gedroogde erwten,… (wij gebruikten die van onze sensory bin)

* Gekleurde veertjes

* Confetti

* Glitters

muziekflesbenodigdheden

Hoe ga je te werk?

* Zorg dat de fles aan de binnenkant schoongespoeld is en droog is.  Dit kun je eventueel een dag op voorhand al voorbereiden.

* Verwijder het etiket van de fles.

* Giet een handvol gedroogde erwten in de fles. Als de bodem van de fles bedekt is, is het ruim voldoende.

* Vul daarna de fles voor ongeveer 1/3de op met alle gekleurde attributen.

* Draai de dop op de fles en kleef deze stevig dicht met de tape.

muziekflesresultaat

Tips:

* Neem een fles van 1l of kleiner. Dat is fijner voor die kleine kinderhanden.

* Gebruik enkel lichte dingen om de fles mee op te vullen, ander sta je de helft van de tijd zelf met de fles in je handen omdat je kleuter het te zwaar vindt.

* Als je een gaatje in de bodem en in de dop van de fles prikt, kun je er een koord door rijgen. Zo kunnen ze de fles om hun hals dragen.

* Deze muziekfles is natuurlijk niet enkel geschikt voor carnaval. Wij hebben er standaard een aantal liggen in de verkleedkoffer. Ze worden hier gebruikt als begeleiding als er een “showtje” opgevoerd wordt. Of gebruikt bij wijze van zwaard als ze riddertje spelen, dat kan ook natuurlijk.

* Heb je geen PET fles in huis, dan kun je ook een leeg rolletje wc-papier opvullen en dicht kleven. In plaats van gekleurde attributen in de fles te doen, kun je dan de koker versieren met gekleurd papier, verf of washi tape.

Wat gebruiken jullie kinderen om ‘muziek’ te maken?  Mogen ze de potten en pannen uit de kast halen om er met houten lepels op te trommelen?   

 

Related Posts

3 Comments

  1. Af en toe mag hier getrommeld worden op potten en pannen :p

    Een net niet leeg zoutkokertje is ook leuk 🙂 En er zijn hier ook best veel echte muziekinstrumenten die Giel al dan niet samen met de papa mag uitproberen… piano, gitaar, bugel, tinwhistle, … voordeel van een muzikale man in huis te hebben 🙂

    1. Leuk, een muzikale familie! Ik heb ooit in een ver verleden dwarsfluit gespeeld, maar ik ben er nooit goed in geweest. De wederhelft heeft helemaal geen interesse om zelf muziek te spelen, dus momenteel nog geen echte muziekinstrumenten in huis hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: