Iedere dag Knutseldag #6: Ontwerp een hotelkamer

Ons bezoek aan het Novotel vorige week maakte behoorlijk wat indruk op de kinderen. “Op hotel gaan”, is voor hen een volledig onbekend concept, dus geen wonder dat er de dagen nadien nog over nagepraat werd.

Zo kwamen we op het idee om zelf, in navolging van het droomhotel dat we schilderden, een hotelkamer in elkaar te knutselen. “Als we dan ooit eens echt op hotel gaan mama, dan weten we al hoe het zal zijn hé.” Voorzienigheid ten top.

Benodigdheden:  Een stuk karton, lijm en een schaar. Gekleurd papier, restjes stof, pareltjes, wattenbolletjes, lege wc-rolletjes, stiften of kleurpotloden.

hotelkamerbenodigdheden

Hoe ga je te werk? 

* Kleef het gekleurde papier op het karton. Dit dient als vloerbekleding.

hotelkamerplakken* Vervolgens knip je rechthoeken uit stevig papier of karton. Deze vouw je dubbel zodat je een stoel hebt.  De stoel kan gekleurd worden aan de rugzijde. Aan de binnenzijde kleef je de stofrestjes.

hotelkamerelizabeth

* Een bed mag niet ontbreken. Knip hiervoor een grotere rechthoek uit gekleurd papier. Laat je kind er twee kindjes in tekenen. Het ‘donsdeken’ kan afgewerkt worden met parels of andere versieringen.

* Het allerbelangrijkste in een hotelkamer: de badkamer! Knip een wc-rolletje doormidden en kleef een helft vast op het karton. Breng daarna ook lijm aan aan de binnenkant en vul het bad op met wattenbolletjes om het weldadige schuim na te bootsen.

* Kind 2 gebruikte nog wat resterende loombandjes om een bijzet- en salontafel na te bootsen.

hotelkamervirginie

* Kind 1 had helemaal geen zin om een interieur te gaan knippen en plakken. Hij wou echter wel verdergaan op wat hij geschilderd had. Resultaat was een minitatuurhotel – gezien van uit de ruimte – compleet met rookpluim uit de schoorsteen en een rondvliegende alien.hotelkamerroeland

 

Was dit leuk? Ja absoluut, we waren bijna 2 uur bezig met knippen en plakken. Het is leuk in zijn eenvoud en het kan ook niet mislukken, het is tenslotte een fantasiekamer. Je kunt allerlei materiaal gebruiken, maar gewoon met wat papier en kleurpotloden kom je ook al een heel eind. Als je kinderen ouder zijn, dan kun je de plattegrond verdelen in verschillende ruimtes (slaapkamer, badkamer, halletje) om ze zo nog meer verschillende meubels te laten ontwerpen. Wil je nog een stapje verder gaan? Maak dan met stukjes hout en houtlijm je eigen 3D-versie!

hotelkamer3d

Hoe ziet jullie ideale hotelkamer er uit? Wat vind je onmisbaar als je een nacht niet in je eigen bed slaapt? Wat is jullie ervaring met op hotel gaan met kleine kinderen? Genieten of stress?

 

Related Posts

3 Comments

  1. Wat een ontzettend leuk knutselidee! Ik hoop alleen dat de kinderen dan niet teleurgesteld zijn als ze op hotel gaan en de kamer ziet er anders uit dan hun ontwerp. Ik had de uitdrukking “op hotel gaan” trouwens nog nooit gehoord.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: