Doe-het-zelven voor dummies #6: Vlaggenlijn

Ik las in het Blogboek dat het handig is als je een of meerdere vaste rubrieken in je blog opneemt. Dat zorgt namelijk voor herkenning en duidelijkheid bij je lezers. Deze tip klinkt me erg logisch in de oren, dus die ga ik ook toepassen. De nieuwe vaste rubrieken zullen jullie gaandeweg de komende week kunnen ontdekken. Spannend he ;-).

De dagen worden korter en het weer is niet meer altijd wat het zou moeten zijn. Ik geef jullie graag wat inspiratie en tips mee om de woensdagmiddagen op een creatieve manier door te brengen. Vanaf nu kunnen jullie iedere woensdag een blogpost verwachten in de categorieën  “doe-het-zelven-voor-dummies” of “creatief met kroost”.

Vandaag maakten we werk van de versiering voor het verjaardagsfeestje van Kind 2 in oktober. We maakten al eerder toverstafjes als uitnodiging, maar over de aankleding van het feest, daar dachten we nog niet over na.

Tot vandaag. Plots kreeg ik de ingeving een vlaggenlijn te maken. Een verjaardagsfeest, dat zijn – hier althans – heel veel slingers en ballonnen. Meestal koop ik vlaggenlijnen in het gekozen thema van het feest (piraten, Cars, Bumba,…). Deze keer pakken we het anders aan.

Benodigdheden:

Schaar, gekleurd papier, (gekleurd) touw, alcoholstift, nietjesmachine

Vlaggenlijnbenodigheden

Hoe ga je te werk?

* Je neemt een blad papier en vouwt het twee keer dubbel.

* Op de vouwlijn knip je het blad in twee.

* Aan de ene kant van de vlag schrijf je de leeftijd, in ons geval 4.

* Aan de andere kant schrijf je de naam van de jarige en maak je een tekening dat past in het thema.  Wij kozen voor sterren, een bloem, een ketting, een kroontje,… Ik weet het, ik zal nooit de prijs voor beste tekentalent krijgen, maar de dochter vond het geweldig.  Wij maakten de tekeningen met zwarte alcoholstift. Dan zijn ze het duidelijkst zichtbaar wanneer ze een paar meter boven de grond hangen.

vlaggenlijnenbeschreven

* Daarna hang je de vlaggen over het gekleurde touw. Hou aan het begin en uiteinde ongeveer een 50 à 60 cm touw over, dat maakt het makkelijker om de vlaggenlijn ergens aan te bevestigen.  Tussen twee vlaggen lieten we een 20-tal cm.

* Vervolgens maak je de vlag met een nietje vast aan het touw en klaar is je gepersonaliseerde vlaggenlijn.

vlaggenlijnresultaat

Zoals je merkt, is het super simpel, maar het resultaat is erg geslaagd. Het leuke aan deze activiteit is dat je er de kinderen bij kunt betrekken. Kind 2 knipte alle vlaggen en Kind 1 schreef overal het cijfer 4 op.

vlaggenlijnvirginie vlaggenlijnroeland

Je kunt heel veel variaties op dit verjaardagsthema bedenken. Denk maar aan Halloween (vlaggen met spookjes en pompoenen), de sinterklaasperiode (vlaggen met een 6 of een ‘S’ op), kerstperiode (kerstballen,…).  Iedere reden is goed om je huis te versieren!

Hoe zouden jullie een roze prinsessenfeestje verder aankleden? 

Related Posts

5 Comments

  1. wegens gebrek aan dochters heb ik daar eigenlijk nog nooit echt over nagedacht. Maar de vlaggenlijn ziet er supergemakkelijk uit, en dat maakt echt veel sfeer vind ik! Ik doe altijd een ballonnenlijn van de ene kant van de ruimte tot aan de andere kant, maar ballonnen stinken vind ik

  2. Hoera voor een knutselprojectje dat zelfs ik zie zitten, leuk gedaan en lijkt me leuk om samen te doen. Ben al benieuwd naar de volgende posts in je nieuwe rubriek! En ook wel benieuwd naar tips voor een roze prinsessenfeest omdat ik er zo misschien ook nog eentje moet organiseren dit jaar 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: