Say what? #1

Ik zie ze op veel blogs voorbij komen, lijstjes met leuke uitspraken van kleine kinderen. Zelf ben ik fan van “Dexter spreekt” en “Arthur b(r)abbelt” . Maar die van mij kunnen er ook wel wat van. Echt. Ik vertelde jullie al eerder over de kapotte papegaai van Kind 4 en de baby-spruitjes van Kind 2. Vroeger deelde ik die dingen op mijn Facebookpagina, maar heel veel dingen ben ik ook vergeten. Best wel jammer eigenlijk.

Daarom vanaf nu af en toe een “Say what?”. Een overzicht van de opmerkelijkste uitspraken van mijn kroost, gewoon, omdat het leuk is.  En om die uitspraken later aan hun lief te laten lezen.

* “Roeland, waar is Willem-Frederick?” “Even kijken, wacht, ik zet mijn Umibril op!”  Voor wie dit niet snapt: kijk eens naar Team Umizoomi op Nick Jr., je hebt hem meteen door.

* In het rijtje van Nick Jr. uitspraken deed ook Kind 2 haar duit in het zakje. We keken Dora. Er wordt verondersteld dat je kind min of meer interactief meedoet en spelenderwijs Engels leert. Toen Dora vroeg wat je moet zeggen als je wilt dat het paard springt, antwoordde Kind 2 :”Alli how hup!” .  Geen ‘jump’ voor mijn dochter 🙂

* “Mama, mijn gezicht is moe. Ik denk dat ik bijna een nieuw moet.” (Kind 2)

*  Kind 2: “Mijn buik vindt dat hij genoeg gegeten heeft, luister maar, hij doet geen grrrrr meer.”  Waarop Kind 1 antwoordt : “Jawel, hij doet wel grrrr, dat is omdat hij kaka aan het maken is.”

* Kind 1: “Ik word later meteen een Voke, want Papa is al Papa en een Opa en een Pé hebben we ook al.”

* Kind 2: “Maar mama, toen wij alle vier in jouw buik zaten, hadden wij dan een zaklamp, want jouw buik heeft geen raam.”

* En daarop volgend Kind 1: “Gelukkig wou ik als eerste uit jouw buik, want ik ben de grootste. Dan hadden de andere tenminste meer plaats.”

* “Mama, ik kan niet slapen zonder jou, maar ik ga wel doen alsof en gewoon mijn ogen dichtdoen. Maar echt niet slapen, dat zal niet lukken.”

* Dat doet me terugdenken aan een uitspraak van Kind 1 bijna een jaar geleden, toen hij nog niet samen met Kind 2 op een kamer sliep : “Ik kan echt niet slapen zonder iets dat ademt bij mij.” En inderdaad, sinds de dag dat ‘iets ademends’ onder de vorm van zijn zus bij hem slaapt, slaapt hij door.

* “Mama, koekie?” “Nee.” “Snoepie?” “Nee.” “Cho-laatje?” “Nee.” “Ok, ijsje dan.”  En hup, weg was Kind 3 richting de vriezer.

* “Waarom noemt rode kool rode kool als het paars is?”

* Midden in de nacht: “Mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!” “Ja Zus?”  “Ik kan mijn knuffelpopje niet vinden!” “Je hebt hem in je hand toch?” “Ohja oeps, ik was een beetje verstrooid mama.”

* Kind 3 en 4 lopen in de supermarkt rond en zien een man die een pak koffie laat vallen. Ze rennen er heen. Kind 4 begint met haar vingertje te wijzen en roept luidkeels “Mag niet!”, terwijl Kind 3 zijn armen dramatisch de lucht in gooit terwijl hij luidkeels “oeioeoeieiei ajajajajajjaj” begint te roepen. Die arme man wist niet hoe snel hij alles op moest rapen.

 

Welke opmerkelijke uitspraken deden jullie kinderen de afgelopen tijd?

 

 

Related Posts

10 Comments

 1. Jesper (16 jaar, hij heeft het Syndroom van Down) is samen met zijn vader aan het collecteren. De meneer aan de deur hoort het verhaal aan en meldt dat het hem spijt dat hij geen klein geld in huis heeft.
  Jesper slaakt een diepe zucht en zegt “nou, dan maar groot hè!” Waarop de meneer aan de deur €5 in zijn bus gooit 😀

 2. “mama is niet dik, ze is alleen een beetje breed…”

  zo corrigeerde de vijfjarige de vierjarige. Goed geluisterd toen ik zei dat het eigenlijk niet zo lief is om te zeggen dat iemand te dik is, omdat mensen dat vaak niet graag horen…

 3. ”Alli how hup!”, zàààlig! Dat midden in de nacht geroep, dat klinkt héél bekend. Hier roept zoonlief soms nachten na elkaar om zijn knuffeldoekje, dat bijna altijd op hoogstens 10cm van hem ligt…
  De dochter is tegenwoordig fan van het gezegde ‘in de war zijn’. Probeert ze haar sandaal aan de foute voet te doen, “vergeet” ze verder te eten, knalt ze uit onvoorzichtigheid ergens tegenaan, dan is het altijd ‘oei mama, ik ben precies een beetje in de war’, gevolgd door zo’n aanstekelijke giechel…
  De allerbeste uitspraak blijft wel van zoonlief toen hij 2 was. We hadden brood gebracht naar schaapjes, later kwam een tante langs met grote poedel, waarop hij doodserieus ‘saap!’ zei. De tante kon er niet mee lachen, wij des te meer…

 4. Met die van die rode kool ben ik het helemaal eens. Ik wist dat rododendron “rode boom” betekent maar wist niet dat ze paars waren (ik ben blind). Waarom heet zo’n ding dan rood?

 5. Haha, ik heb ook nog wel een goede: ‘ik krijg een broertje’ waarop alle ouders die haar hoorden naar ons keken om te checken of dat waar was, en voor zover ik weet klopt daar niks van xD

 6. Deze is al van een paar jaar geleden maar hij blijft bij. We zaten aan tafel en vroegen aan de kids waar ze nig eens graag op vakantie wouden gaan. De jongste zei direct”in de speelgoedwinkel” , zo zalig! Die kinder eerlijkheid!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: