Overbodig?

Wanneer je zwanger bent, krijg je overal gevraagd en ongevraagd lijstjes toegestopt van wat je zeker in huis moet hebben.  Daarom mijn ongevraagde top 5 van wat je zeker niet moet kopen. Of in ieder geval, waar wij geen geld hadden moeten aan uitgeven, achteraf gezien.

1. Rammelaars

In het begin zijn die ondingen te zwaar en vallen ze midden in het gezicht van Lief Klein Hummeltje, dat eigenlijk nog niet genoeg spierkracht in zijn armen heeft.  Op het ogenblik dat Lief Klein Hummeltje wat groter wordt en meer kracht ontwikkelt, zijn ze niet meer interessant.

2. Een Bumbo-seat

In de basis eigenlijk super praktisch. Wij gebruikten het enkel bij Kind 3 en 4 om ze simultaan eten te kunnen geven.   Na ongeveer een week echter paste Kind 3 er niet meer in.  Ja, wij hadden van die baby-tjes met echte babybilletjes in plooitjes…

3. Een waskussenhoes

Het zal ongetwijfeld aan mijn handigheid liggen, maar dat ding was na iedere verschoonbeurt vies.  Voor ons ging er niets boven het verzorgingskussen met daarop een tetradoek. Zoals in ‘de goeien ouden tijd’.

4. Een thermometer

We hadden een digitaal exemplaar op onze geboortelijst gezet – en gekregen.   Daarnaast kregen we ook in het ziekenhuis voor ieder kind een thermometer. Die liggen hier stof te vangen.  Wij zijn gezegend met kinderen die zelden koorts hebben.  Als ze ooit toch eens koorts kregen, dan voelde ik dat aan hun voetjes, die dan net gloeiende kooltjes werden. En op zo’n moment was ik harder op zoek naar de Perdolan en de Nurofen dan naar een thermometer om te zien of ze dan wel 38.4 of 38.9 koorts hadden.

5. Een mobile voor aan het park met opwindsysteem

Voor Kind 1 kochten we een muziekmobile met een opwindsysteem.  Kind 1 lag vrolijk kraaiend in het park gedurende de volle 2,5 minuut dat dat ding muziek produceerde.  Daarna veranderde het kraaien in krijsen totdat de mobile opnieuw opgewonden werd.   Ik kan de keren dat ik ‘twinkle twinkle little star’ na elkaar gehoord heb niet meer tellen.   Voor Kind 2,3 en 4 kochten we dan ook een nieuwe op belachelijk veel batterijen maar met een speelduur van maar liefst een kwartier!

Wat ik echt iedereen zou aanraden:  een lodger bunker (lekker warm en geborgen), een goede buggy (lang leve de easywalker) en vooral een goeie wasmachine en droogkast 🙂

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: