Je suis Charlie!

Verschillende mensen gaven gisteren via Facebook te kennen dat het ongepast was om, gezien de gebeurtenissen in Frankrijk, grappige foto’s of filmpjes te plaatsen. Een beetje ingetogenheid zou beter op zijn plaats zijn.

Maar was dat nu niet net het doel van de aanslag?  Dat een algemeen gevoel van onrust, verdriet en angst deel begint uit te maken van ons dagelijks leven? Dat er een collectieve rouwperiode afgeroepen wordt en dat mensen twee of meer keer nadenken over wat ze zeggen of schrijven?    Of erger nog, dat ze helemaal niet meer schrijven…

Daar gaan we toch niet aan meewerken?   Laat ons net in deze donkere dagen tonen dat we er staan. Dat we ons niet laten klein krijgen door de aanslag en dat we ons het recht op het uiten van een vrije mening niet laten afnemen. Dat zijn we de slachtoffers en onszelf verplicht.

Je suis Charlie et tout le monde devrait l’être!

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: