Ouderschapsverrassingen #9: Voorlezen + giveaway

Voorlezen. Ik geef het toe, ik heb er een soort van haat-liefde verhouding mee.  Ik had vroeger zo’n ideaalbeeld in mijn hoofd, waarbij ik, gezeten in bed onder een gezellig dekentje en veel zachte kussens, een verhaaltje zou voorlezen. De kinderen zouden dan, net als in de film, met open mond liggen luisteren naar het verhaaltje. Zo’n beetje zoals wanneer Sien in Sesamstraat Dikkie Dik voorlas, herinner je je dat nog?

En toen kwam de realiteit. Het dekentje en de zachte kussens zijn er. Dat wel. Maar dat “met open mond liggen luisteren”, daar loopt het in realiteit toch iets anders mee. Het begint eigenlijk al wanneer ze de trap op rennen. Wie mag het verhaaltje kiezen, hoeveel verhaaltjes zullen er gelezen worden en in welk bed wordt het verhaaltje gelezen? Ik kan je verzekeren, prangende vragen voor een kleuter. Ondertussen hebben we dit opgelost door zelf het boek uit te kiezen en altijd in ons bed voor te lezen. voorlezen, clavis

Dan heb je het voorlezen zelf. De kinderen luisteren wel aandachtig naar het verhaal, dat wel. Ze geven alleen ook nog eens commentaar op iedere zin die je voorleest. “Mama, waarom doet dat konijn zo jaloers?” “Mama, welk konijn is jouw lievelingskonijn?” “Maar mama, ik denk niet dat dat konijn dat zo gezegd heeft hoor, staat dat daar echt?” Ja, we zijn momenteel bezig in “365 konijnenverhaaltjes voor het slapengaan”.

Maar goed, het heeft ook wel zijn charmes natuurlijk en het is echt quality time na een drukke dag. We lezen dus trouw iedere avond voor aan de kinderen, al moet ik toegeven dat het meestal de Wederhelft is die deze taak met heel veel overgave op zich neemt. voorlezen, novotel, verhaal

Bijna wekelijks halen we boekjes in de bibliotheek, maar afgelopen week sloegen we over. We kregen namelijk een boekenpakket opgestuurd. Kleurrijke boekjes, die je zo voorzichtig mogelijk openslaat omdat ze nog gloednieuw zijn. Heerlijk! Ik mag er 3 weggeven. boekenrug

Mijn knuffels is een voel- en luisterboekje. Je kleintje kan aan alle knuffeldiertjes in het boekje voelen en tegelijk ook een slaapliedje horen. Onze kinderen zijn hier ondertussen al te oud voor, maar dit is echt een type boek waar je altijd succes mee hebt.  (voor peuters vanaf 12 maand ongeveer)

Eekhoorn in de lente is een verhaal over de lente, dus ideaal voor deze periode van het jaar. Je kunt het verhaal gewoon voorlezen, maar het boek leent zich ook perfect als zoekboek. Zo kun je je kind op iedere pagina een rups laten zoeken en bloemen laten tellen. Interactief en heel mooi vormgegeven, wat mij betreft een topper! Leuk is trouwens ook dat dit boek er is voor ieder seizoen, dus je kunt het hele jaar met eekhoorn voorlezen. (voor peuters vanaf 30 maanden ongeveer)

Wat is de tuin mooi gaat over een lieveheersbeestje dat de tuin verkent. Grote tekeningen met zachte stofjes, glanzende stukken en fluo kleuren. Geen paard of koe in dit boek, maar alleen erg vrolijke insecten.  (voor peuters vanaf 24 maanden ongeveer) voorlezen, clavis

Wat moet je  om een van deze 3 boeken te winnen?

1. Laat in een reactie onder deze blog weten welk boek je graag zou winnen.

2. Deel je dit bericht op Facebook, dan krijg je een extra kans.

3. Deelnemen kan tot woensdagavond 3 mei 20.00u.  De winnaars worden daarna enkel bekend gemaakt via de Facebookpagina.

Related Posts

34 Comments

 1. Wat jammer, ik zie dat ik net te laat ben ;-( Het voel- en luisterboekje ‘Mijn knuffels’ leek me net zo leuk voor mijn kleine meisje.

 2. ‘Wat is de tuin mooi’ zou heel erg leuk zijn voor ons kleinste mannetje. Leuk om hem eens met een nieuw boek te verrassen, want meestal zijn de nieuwe boeken voor de oudsten en die schuiven dan zo door naar kleine Teun!

 3. Ik kreeg vandaag een foto van mijn nichtje (bijna 2) die zelfs in de regen in de tuin wilde spelen. Een echt buitenkind net als mijn dochters nog zijn (9 en 5). Aangezien zij te groot zijn voor dit soort boeken en mijn nichtje bijna jarig is, zou ik het boekje ‘wat is de tuin mooi’ heel graag willen winnen voor haar. Wat zal ze dat leuk vinden. Ze is dol op mijn oudste dochter en zij kan haar dit boekje mooi voorlezen. Ik ga dus SUPER hard duimen

 4. Mijn 2,5 jarige is dol op boekjes. En er wordt niet geslapen vooraleer er wordt voorgelezen. Onze boekenkast is aan een update toe. Ik doe graag mee voor dat van de eekhoorn.

 5. Hier ben ik het meest aan’t voorlezen en ik kan daar echt van genieten. Ik vind die interactiviteit net leuk, vooral als we boekjes herlezen en zoonlief neemt stukjes voor zijn rekening 🙂

  Eekhoorn in de lente lijkt me leuk om te winnen, daar gaan beide zonen nog plezier van hebben 🙂

 6. Wat een mooie boeken!
  De eekhoorn in de lente lijkt mij het aller-allerleukst! Al is het maar omdat ik zeker weet dat mijn peuter het schildpadje op de voorkant helemaal geweldig zal vinden (en alle andere diertjes ongetwijfeld ook!)

 7. Baby op komst zou heel blij zijn met ‘mijn knuffels’. Voorlezen voor de bolle buik, is dat raar? Volgens mij gaat dat zij/haar taalgevoel keihard aanwakkeren 🙂

 8. Ik doe graag mee voor Wat is de tuin mooi
  Mijn zoontje is panisch van beestjes en ik hoop hem hier zo een beetje mee te kunnen laten inzien dat ze niet eng zijn

 9. Het boekje ‘wat is de tuin mooi’ zou ik graagwillen winnen. Met mijn zoontje ben ik vaak in de tuin bezig en dan komen we ook allerlei beestjes tegen.

 10. Ik doe graag mee voor het boek ‘mijn knuffels’. Ik kende al andere versies van deze geluidenboekjes maar deze versie had ik nog niet gezien. Ik vind ze heel handig omdat de knopjes in het boek zitten en de geluidjes werken altijd rustgevend.

 11. Het knuffelboek zou ik graag willen winnen voor mijn zoon van 14 maanden. Hij vindt boekjes lezen alleen leuk als er iets te voelen, horen of iets met gaatjes of flapjes is. Dit boek zal hij heel leuk vinden 🙂

 12. Wat een leuke boekjes, moeilijk om te kiezen.. maar mijn zoontje word 19 juni 2 jaar dus ik denk dat het boekje wat is de tuin mooi dan goed bij hem past. Ik lees ook elke avond voor, en we hebben zelf de boeken 365 olifantenverhaaltjes en 365 berenverhaaltjes haha.

 13. Dat zien er leuke boekjes uit! Die van ons mogen elk 1 verhaaltje kiezen, maar ze zijn dan ook maar met 2 dus dat gaat nog net.
  We lezen ook altijd op het grote bed om dezelfde reden als jullie 🙂
  Als ik win, zou ik graag eekhoorn in de lente winnen.
  Groetjes

 14. Dat eerste boekje zou perfect zijn voor Tuur 🙂 Ik snap wel wat je zegt over dat ideaalbeeld van voorlezen, ook hier loopt dat niet zoals in dat ideaalbeeld. En ik maar denken dat het beter zou worden als Tuur nog wat ouder is 😉

 15. Het geluidenboekje is echt perfect voor mijn jongste zoon!

  Wij hebben er verschillende uit deze reeks, maar de meeste zijn versleten en werken niet meer.

 16. Oh die eekhoorn klinkt geweldig voor mijn 33 maanden oude ventje. Hij is zot van voorlezen kan een uur aan een stuk op en af mijn schoot klauteren voor ‘nog boekje mama’.
  Hartstochtelijke liefdesrelatie dus hier tussen mama, zoon en voorlezen.

 17. Alle 3 de boekjes zien er leuk uit. Maar mijn voorkeur gaat naar het boekje ‘Mijn Knuffels’. De boekenkast staat hier vol met boekjes, maar voor mijn kleinste ventje geen, aangezien we de echte baby/peuter boekjes al hadden opgeruimd (lees weggeschonken aan de arme kindjes/voedselbank voor de sint/kerstperiode). 🙂

 18. geen interesse in het boekenpakket wegens al 2 uitpuilende boekenkoffers (en de kids kiezen toch altijd uit dezelfde 4 😉 ) maar wou jullie even laten weten dat wij ook bezig zijn in de konijnenverhalen. 🙂

 19. Roar wordt 16 juni 2. De perfecte leeftijd voor ‘Wat is de tuin mooi’ . Zeker ook omdat hij erg veel interesse toon in beesjes. Hij houdt bij alles wat klein is een kruipt zijn vinger klaar om het erop te laten kruipen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: