Jarig in Ninove? Denk dan aan Onbeperkt Feesten!

*Update 06 maart 2019: Onbeperkt Feesten bestaat ondertussen niet meer.  De blogpost blijft echter online omdat anderen er misschien inspiratie uit kunnen halen.*

 

Jarig zijn, het is heerlijk. Vooral als kind. Je staat een dag in de belangstelling, krijgt hier en daar een kadootje en bovendien: je mag een feestje geven.

En daar wringt het schoentje vaak bij veel ouders. Een feestje, allemaal goed en wel, maar hoe moet je dat aanpakken? Voor wie wel enthousiast is, maar een beetje hulp kan gebruiken, zijn er de dames van Onbeperkt Feesten.onbeperkt feesten, logo

Wat doet Onbeperkt Feesten?

Bij Onbeperkt Feesten vind je verschillende formules. In de eerste plaats kun je er verkleed- en spelkoffers voor een middag huren. In de verkleedkoffers zitten verkleedkleren en accessoires voor 10 kindjes. In de spelkoffers vind je, volgens thema, een aantal activiteiten die je met de kinderen kunt ondernemen. Denk hierbij aan een schattenjacht, maar evengoed ook aan kleurplaten in het piratenthema en kleine zaklampen om een schaduwspel te spelen.

onbeperkt feesten

Naast de koffers, hebben ze een nog veel leuker concept, en dat zijn de voorstellingen. Concreet organiseer je zelf je feestje en huur je hen in om een mini-theatervoorstelling in je woonkamer te komen geven. Dat is pas echt een originele invulling van je verjaardagsfeestje!

Wat vonden wij van de voorstelling?

Ik ging samen met onze drie jongste kinderen naar een try-out van een voorstelling. Tegelijk mochten onze kinderen ook de verschillende koffers testen en goedkeuren (of afkeuren, je weet hoe eerlijk kinderen zijn, gelukkig maar :-)).

De voorstelling die wij te zien kregen, was een schaduwspel over Merlijn de Tovenaar. Stel je geen groots decor of indrukwekkende rekwisieten voor, maar denk aan een verduisterde kamer, een felle lamp en een wit laken.

Merlijn haalde achter het laken, in het tegenlicht van de lamp, allerlei gekke fratsen uit, zonder te praten. Af en toe kwam hij van achter het doek om hulp te vragen aan de kinderen. Zo mochten ze helpen bellenblazen en maakten ze bliksem!

schaduwspel, jarig, onbeperkt feesten

De opzet van de voorstelling is heel eenvoudig en best wel amateuristisch, maar de kinderen zaten keihard te genieten. Waar ik niet bijster onder de indruk was van een bellenblaasmachientje, keken zij met open mond toe. Ze giechelden van het lachen en ook wel een beetje van de spanning toen de kookpot leek te ontploffen.

Kortom, zo’n voorstelling is zeker een aanrader voor kinderen van 3-6 jaar.

En de koffers?

Net als bij de voorstelling, zijn de koffers ook vrij eenvoudig aangepakt. Maar ook daar blijkt dat vooral mijn – verwende volwassen –  perceptie te zijn. De kinderen ontdekten en doorzochten alles dat het een lieve lust was. Zoals verwacht hadden de bekende thema’s het meeste succes. Jawel, daar bedoel ik de Elsa-pruik en de piratenkijkers mee.frozen, elsa, pruik, onbeperkt feesten

Is dit concept een aanrader?

Ja! De koffers zijn de uitkomst voor alle ouders die graag een net iets andere aanpak van hun feestje willen, maar geen tijd en/of zin hebben om zelf allerlei winkels af te lopen om de goede attributen te vinden.

De voorstellingen zijn een aanrader voor iedereen. Niet alleen is het origineel en interactief maar het last tegelijk ook een rustpunt in op zo’n toch wel drukke feestmiddag.

jarig, onbeperkt feesten

Wil je meer informatie, neem dan zeker een kijkje op hun website. Of beter nog, neem eens contact op met de dames zelf. Ik ben er zeker van dat je aangestoken zult worden door hun enthousiasme. Ik was het in ieder geval wel!

 

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: