Een gepersonaliseerde kalender en agenda. Yay or Nay?

Een fotokalender of -agenda,  is dat nu een yay of een nay? Wat ons betreft een dikke YAY!  Ik geef je vijf redenen waarom.

1. Een kalender is praktisch

albelli, fotokalender

Vooral nu we schoolgaande kinderen hebben, is een kalender onmisbaar bij ons. Verjaardagsfeestjes, de beurtrol voor het rijden naar de tekenacademie, pedagogische studiedagen, alles komt er op te staan. Er bestaan ook van die reusachtige gezinsplanners, maar die heb ik tot nu toe nog niet gevonden voor 6 personen. Wij blijven dus alles in een vakje schrijven en dat werkt prima. Natuurlijk bestaan er ook themakalenders met dieren, natuurfoto’s of rocksterren, maar wij vinden het leuker om ons gezin maandelijks terug te zien 😉

2. Een fotokalender is een maandelijks wisselend fotokadertje

fotokalender, albelli

Wij hebben een aantal foto’s laten uitvergroten en afdrukken op canvas om hier en daar in ons huis op te hangen. Die veranderen we echter niet ieder jaar. We vinden het dan ook extra leuk om via de kalender wisselend fotomateriaal in onze keuken te hebben.

3. Iets met zoete herinneringen en verwonderd terugkijken

fotokalender, carnaval, albelli

Ik kies altijd 1 foto per maand en die foto komt dan ook uit dezelfde maand van het jaar er voor. Als wij nu in januari op onze kalender kijken, dan zien we precies hoe onze kinderen er een jaar geleden uitzagen. Op sommige foto’s is het verschil amper merkbaar, op anderen herken je ze bijna niet meer terug.

4. Leidraad voor de kinderen

fotokalender, albelli

Net omdat we telkens foto’s nemen van dezelfde maand een jaar eerder, is de kalender een leidraad voor de kinderen. Zo zien ze in december de alom bekende foto met de Sint en gebruiken we in maart een foto van de skivakantie. De kinderen kunnen zo zelf in grote mate afleiden in welk seizoen we zitten, wat voor weer het vaak is in die maand,…

5. Met een foto-agenda heb ik de kinderen altijd bij me

Dit is te zeemzoet voor woorden, maar het is echt zo. Als working mom zie ik de kinderen momenteel veel minder dan ik zou willen. En af en toe heb ik het daar erg moeilijk mee. Dan even hun vrolijke snoetjes zien op een foto, doet deugd. Toegegeven, ik leg mijn foto-agenda niet mee op tafel tijdens jaargesprekken met grote klanten, dat vind ik dan weer minder professioneel, maar ik sleur hem in mijn handtas wel overal mee naartoe. Dit jaar koos ik voor een gouden kaft, kwestie van wat meer bling in mijn leven te brengen ;-).

agenda, albelli, gepersonaliseerd

fotokalender, fotoagenda, albelli

Wij zijn in ieder geval al jaren erg blij met onze gepersonaliseerde kalender in de keuken en met mijn eigen foto-agenda van de kinderen. Dit jaar mocht ik ze online ontwerpen bij Albelli. De ontwerpen waren eenvoudig te maken via een online programma en ook bestellen en leveren ging erg vlot. Een fotokalender is trouwens ook een leuk idee om aan de grootouders of peter en meter te geven met kerst, net als een ‘stoefboekje’. In een ‘stoefboekje’ bundel je in handtasformaat de 24 mooiste foto’s van het afgelopen jaar, zo kan er overal gepronkt worden met het klein- of metekind.  

 

Related Posts

3 Comments

  1. Ik heb vorig jaar zo’n gepersonaliseerde agenda van Albelli aan mijn schoonvader gegeven. Met allemaal foto’s van zijn kinderen (7 stuks, jawel 😀 ), schoonkinderen en kleinkinderen in. Hij is er nog altijd super happy mee! Ze zijn echt wel heel mooi en leuk, hè?! 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: