Lentekriebels

 

Hoe heerlijk was het toen gisteren de thermometer plots 15 graden aangaf.  De kinderen deelden mijn lentekriebels en in plaats van na school futloos en snel geïrriteerd in de zetel te ploffen, gingen we de tuin in.

lentekriebelsgroepsfotoSpelen in de zandbak en taartjes bakken. Tekenen met stoepkrijt. Dat zelfde stoepkrijt eerst nat maken omdat je zo mooiere kleuren krijgt. Springen op de trampoline en gieren van het lachen omdat je dan al het zand uit je kleren ziet opstuiven. Jassen uitzwieren omdat het echt te warm is. In de tuin zoeken of er al struiken zijn waar er knoppen aan komen. Vuil worden. Genieten. Zand, snot, aarde en stoepkrijt. Na het buitenspelen meteen in bad om toch een beetje op te warmen. Een huis vol krakend zand onder de voeten. Pyjama’s aan en verse soep met lettertjes eten. Boterhammen soppen en naar de mooie lucht bij zonsondergang kijken. Om kwart voor zeven als een blok in slaap vallen.

Genieten van kleine dingen. Compleet geluk.

lentekriebelsdetailhand

lentekriebelstrampoline lentekriebelsvirginielentekriebelsdetailzandbak2

lentekriebeldetailzandbak

 

Related Posts

12 Comments

  1. Oh zo mooi… meer kan ik daar echt niet op zeggen 🙂
    Ik zie mezelf niet met een groot gezin, maar als ik dat van jou zie, dan word ik altijd een beetje vervuld van warmte.
    Zo’n schone familie!
    x

  2. Wat klinkt dat als een heerlijke dag! En wat hebben jullie een grote trampoline 🙂 Wij zijn gisteren ook lekker naar het park geweest en hebben ons vermaakt in de speeltuin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: