Iedere dag Knutseldag #9: Gerecycleerde rups + giveaway

Er zijn van die dingen die je alleen verzamelt als je kinderen hebt of kleuterjuf bent. Denk aan wc-rolletjes, nesquickdozen en yoghurtpotjes.

Afgelopen weekend konden we deze laatste eindelijk gebruiken. We knutselden namelijk een rups in elkaar. Een yoghurtpotjesrups.

Benodigdheden: danonerupsbenodigdheden

* 6 (of meer) lege Danonino’s in verschillende kleuren

* foamstickers

* pijpenragers

* washitape

* zwarte stift

* groen papier

Hoe ga je te werk?

*  Laat de kinderen elk een potje versieren. Hoe ze het precies doen, maakt niet uit, laat ze hun gang gaan. Ik liet ze deze keer aan de slag gaan met zelfklevende mozaïekstickers en washitape. danonerupsdetail

* In de bodem van 1 potje maak je met een scherp mes twee gleufjes. Laat de kinderen een pijpenrager in twee stukken knippen en er voelsprieten van maken.

* Met een zwarte stift teken je ogen en een mond op het potje met de voelsprieten.danonerupskopje

* Wanneer alle potjes versierd zijn, kleef je ze een voor een op het groene blad. Rupsjes houden van gras, toch?

* Het groene blad kan versierd worden met getekende bloemen om het geheel wat meer af te werken.

danonerupsresultaat

Tips:

* Je kunt de potjes ook versieren met verf. Gebruik dan wel acrylverf, die hecht het best op de ondergrond.

* Zorg dat je voldoende potjes hebt. Het versieren vonden ze hier een erg leuke activiteit,  maar het gaat natuurlijk wel snel.

 

Ik bedacht het idee van de rups niet zelf, maar vond inspiratie in het Lekkerste Knutselboek van Danone. Het is een kleurrijk boek, boordevol creatieve ideeën met yoghurtpotjes.  Denk aan autootjes, een mobile voor in de kinderkamer, traktatiedoosjes en nog veel meer.

danonerupsboekbinnenkant

En weet je wat het leuke is? Ik mag een exemplaar weggeven! Een geschenkje om het nieuwe jaar mee te starten, zeg maar. Laat eenvoudigweg in een reactie hieronder weten dat je graag wilt winnen. Meedoen kan tot eind 2015 :-). De winnaar wordt op 1 januari rond 10u enkel bekend gemaakt op de Facebookpagina, dus hou die zeker in de gaten.

danonerupsknutselboek

Related Posts

11 Comments

  1. Omwille van de motorische beperking van mijn twee jongens knutselen ze totaal niet graag omdat ze geconfronteerd worden met hun zwakke punten. Maar ik vind het belangrijk om dit toch te blijven aanbieden als stimulans van zowel grove als fijne motoriek en ook concentratie en fantasie.
    Dit boek zou me alvast veel leuke ideetje kunnen geven hoe we op een leuke spelenderwijs actief kunnen bezig zijn met herkenbare materialen die je anders toch maar weggooit.

    Dank u wel

  2. WoW super leuk gedaan. Zo eenvoudig maar toch mooi ideaal!! Zou hier mega knutselpret worden met de kids moesten wij het boekje winnen ???

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: