Sinterklaas

Sinterklaas.

Al van in november waren we er mee bezig. Speelgoedboekjes verzamelen, knippen, plakken. Opnieuw knippen, selecteren. Een tweede blad nemen, stiekem speelgoed op het blad van broer of zus kleven omdat die nog plaats over hadden. Kortom, er kwam een hele strategie aan te pas.

Toen de Sint op 11 november zijn intrede deed in een speelgoedwinkel in de buurt, was het hek helemaal van de dam. Dagelijks werden er liedjes meegekweeld, met als grote favoriet dit jaar “Zwarte Piet zit vast in de schoorsteen”.  sinterklaasbuitenkijkenGisteren was er dan het grote sinterklaasfeest op school, dus het schoentje kon gezet worden. Het ging niet zonder slag of stoot, dat kan ik je wel zeggen. De spanning steeg dus ze waren allevier wat luidruchtiger en wilden met alles helpen. Zo liepen ze in stoet naar de ijskast voor 4 wortels en was het een gevecht wie de twee pintjes bij de schoenen mocht zetten. Nee, geen vier, dan zou Zwarte Piet van het dak vallen!

 sinterklaasschoentjes

Uiteindelijk stond alles klaar en gingen ze bij hun schoenen zitten zingen. Althans, 3 van de 4 zongen en Kind 3 besloot dat het een mooi moment was om de wortels op te eten.

sinterklaasgroepsfoto

Onverwacht sliepen ze allemaal op het normale tijdstip dus de hulppieten konden aan de slag. Het moet gezegd, wij zijn slecht in doseren met als gevolg dat 6 december hier altijd gelijk staat aan een grote hoop cadeautjes. We mixen de Belgische en de Nederlandse traditie een beetje en pakken de meeste dingen in. Een paar stuks staan uitgestald. Pepernoten en picknicken liggen vrolijk naast elkaar en tegen het eind van de avond ruikt de hele living naar chocolade.

En dan, deze morgen…

Nerveuze voetjes de trap af. Zou het? Zou hij echt gekomen zijn? Zou de Sint nu toch gebracht hebben wat er op het lijstje stond?

Ze renden de living in, gejoel vulde de ruimte. Kind 1 en 2 begonnen meteen uit te pakken terwijl Kind 3 en 4 de chocolade aanvielen. En zo ging het de hele dag door. Spelen, snoepen, languit in de zetel liggen. Opnieuw spelen. Voor de honderdste keer de sinterklaas-cd opzetten. De cd uitzetten om naar de langverwachte dvd van Frozen te kijken.

sinterklaasmeisjes sinterklaasjongens

Om maar te zeggen, we hebben intens genoten van vandaag. Onze eerste Sint waarbij alle 4 de kinderen ten volle beseften wat er gebeurde. Zo’n dag om in te kaderen en te koesteren. Dát is compleet geluk!

 

Related Posts

9 Comments

    1. Ze waren om 6u wakker, voor ons zo wat het het gebruikelijke uur. Ik vond het best meevallen dus, we hadden verwacht dat ze rond een uur of twee al aan ons bed zouden staan stuiteren.
      het laatste weekend van november vierden we wel pakjesavond (of pakjesmiddag eigenlijk) bij Opa en Oma in Nederland, we hebben het beste van beiden dus 🙂

    1. Het is niet echt een Furreal, maar hij heet Toffee *don’t ask*. Dochterlief vindt hem geweldig. Hij hinnikt, flappert met zijn oortjes en knabbelt aan een wortel. Bovendien voelt hij erg zacht aan, dus kan hij mee in bed 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: