Iedere dag Knutseldag #7: Kerstkransjes

Vorig jaar december. Kind 1 krijgt een hysterische bui omdat ik hem geen pelletjes van mandarijnen wil meegeven naar school. Ik dacht dat het weer een of andere rare bevlieging was. Zijn boosheid bleek echter terecht. De juf had het hem gevraagd. Maar waarom?

Om kerstkransjes te maken. Originele kerstkransjes die bovendien heerlijk ruiken! We vonden ze zo leuk dat we ze dit jaar nog eens maken.

kerstkransjesbenodigdhedenBenodigdheden:  Pellen van een mandarijn, ijzerdraadje of een kleine kabelbinder, koordje van raffia of een ander natuurlijk ogend materiaal.

 

 

 

 

 

 

Hoe ga je te werk?

* Knip of scheur de pel in kleine stukjes. Deze hoeven niet allemaal gelijk te zijn, net de asymmetrie maakt het eindresultaat speels.

* Rijg de stukjes een voor een aan het ijzerdraadje tot je ongeveer een 15cm gevuld hebt.

kerstkransjesprogress

* Plooi de ijzerdraad dicht zodat je een gesloten cirkel krijgt.

* Knoop bovenaan de raffia vast aan de krans en maak een lus zodat het in de kerstboom gehangen kan worden.

kerstkransjesresultaat

 

Is het leuk? Ja, het is een mooie aanloop naar de kerstperiode. Het is leuk nu al dingen te maken die ze dan volgende week in de boom kunnen hangen. Bovendien kun je aan de slag met materialen die je meestal standaard in huis hebt. Daarnaast is het een variant op kralen rijgen, dus ook nog eens goed voor de fijne motoriek. Win-win op alle vlak dus!

 

Volgende week woensdag: zelfgemaakte kerstballen.

 

 

 

 

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: