Iedere dag Knutseldag #5: Spoken en heksen

Twee dagen later dan voorzien, wegens een grootouderfeest en niet-slapende kinderen, op de valreep nog onze griezelige knutseltips.

Ik hou zelf niet van heksen en spoken. Sterker nog, tot op de dag van vandaag doe ik het in mijn broek als ik een spookhuis in zou moeten gaan op de kermis. Wandelen in een donker bos, echt niet! Op klaarlichte dag spookjes en heksen knutselen, daar ligt voor mij de grens.

Spoken 

halloweenspookbenodigdhedenBenodigdheden:  Wit blad papier, zwarte stift, lijm en wattenbolletjes

Hoe ga je te werk?  Op het blad papier teken je met zwarte stift het spookje. Details zijn niet nodig, alleen ogen en een mond.  Daarna laat je de kinderen wattenbolletjes in kleinere stukken trekken. Met lijm worden die opgekleefd op het spook. Makkelijk, toch?

 

halloweenspooklijm halloweenspookkleven halloweenspookresultaat

 

Heksen

halloweenheksbenodigdhedenBenodigdheden:  Wit blad papier, zwarte stift, lijm, wiebeloogjes, gekleurde veren en stukjes gekleurd papier

Hoe ga je te werk? Teken een grote heksenhoed op het papier. Ook hier zijn details niet nodig. De kinderen kunnen hun creativiteit zelf uiten door willekeurig papier te plakken of voor een patroon te kiezen. Ik kocht gekleurde vierkantjes bij de Action, maar je kunt ze uiteraard ook zelf stukjes papier laten knippen of scheuren. Als de hoed klaar is, dan kleven ze onderaan de wiebeloogjes en wordt de mond getekend. De veren kunnen op de hoed gekleefd worden. Of ernaast, het is tenslotte hekserij nietwaar?

halloweenhekskleven halloweenheksresultaat

Was dit leuk? Absoluut! Onze vier kinderen vonden het een fijne activiteit en bleven bijna een uur geconcentreerd bezig. Achteraf waren ze enthousiast over het resultaat. Het sloot ook perfect aan bij het Halloween-thema dat ze op school behandelen deze week, dus dat leverde de nodige verhalen aan tafel op.

Knutselden jullie voor Halloween? Hebben jullie pompoenen voor de deur liggen?

 

Related Posts

4 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: