“Wij doen van zomerke”

Zuchten, puffen, klagen. “Het regent. Het wordt vroeg donker. Het wordt laat licht. De zomer is precies afgesneden met een mes.” Kortom, het is eens een paar dagen aan het regenen en iedereen klaagt steen en been.

Ik doe het ook soms hoor, dat geef ik toe. Maar stiekem vind ik het ook wel erg gezellig zo, die korter wordende dagen en het niet meer plakken van het zweet en weggejaagd worden door de wespen.

Onze kinderen, die hebben nog geen last van een opkomende najaarsblues. Deze middag speelden ze in de veranda. Plots werd hun nieuwsgierigheid gewekt door een grote tas – die daar al de hele zomer staat trouwens – met daarin hun handdoeken en zwemspullen. Zonder nadenken trokken ze hun kleren uit en in een mum van tijd stonden er drie naaktlopers voor mij – nummer 4 lag te slapen-, zwaaiend met bikini’s en zwembroek.

Ik hielp ze om de mini lapjes stof aan te trekken en ze vervolgden hun spel. Kind 2 zocht en vond haar zonnebril en ondertussen had Kind 1 de handdoeken al op de grond uitgespreid. Kind 4 haalde een bak druiven uit de keuken en ze installeerden zich op de handdoeken.

Na hun picknick toverden ze nog een fles zonnecrème te voorschijn en eenmaal ingesmeerd gingen ze uitgestrekt liggen. Onze zonnekloppers.

De regen kletterde op het dak van de veranda toen ik vroeg wat ze eigenlijk aan het doen waren.

“Mama, wij spelen van zomerke!”

zomerkedoen

Ik heb mijn strijkplank opgeborgen en ben mee gaan zonnebaden. Omdat het kon. Omdat dit de momenten zijn om te koesteren.

Related Posts

11 Comments

  1. wat heerlijk, groot gelijk om de strijk de strijk te laten zijn en mee te doen!
    En o jee, wat ben ik blij dat het hier in Ierland deze week heerlijk zonnig weer is :p
    Met een typische zomertemperatuur van wel 16 graden en na een zomer vol gedachten alla “ik wil ook zon en warmte en droogte en ik wil een belgische zomer!”, kwestie van meteen ook maar een realiteitscheck mee te geven voor het geval je heel erg jaloers wordt op het Ierse weer 😉

  2. Regen die tegen de ramen klettert is soms gezellig maar als de dagen zo kort worden dat ik zowel in het pikdonker naar mijn werk vertrek als in het pikdonker weer thuiskom verlang ik toch naar wat zon. Ik zal ook eens zomerke moeten spelen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: