Giveaway! Babylectuur

Zwanger zijn en baby’s in huis hebben, het ligt ondertussen al een tijdje achter ons. Lang heb ik gehoopt dat manlief zou instemmen met een volgende zwangerschap, maar als ik heel eerlijk ben, wist ik meteen dat hij dat niet zou doen. Leer mij mijn Wederhelft kennen. Ondertussen zijn Kind 3 en 4 al weer ruim twee jaar oud en ik moet zeggen, geen haar op mijn hoofd dat er nu nog aan denkt om voor een vijfde te gaan. Het is zo genieten met vier steeds zelfstandiger wordende spookjes, we slapen eindelijk weer behoorlijk en bovendien is het nu al kunst- en vliegwerk om alles in goede banen te leiden. Kortom, we zijn compleet.

Het is dus ook de hoogste tijd om afscheid te nemen van een aantal boeken die ik tijdens mijn zwangerschappen graag gelezen heb.

Pakket 1:

IMG_0149

Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! – Kluun

Hilarisch boek, geschreven door een vader, voor een vader. Mijn Wederhelft heeft er meer dan eens smakelijk om zitten lachen, maar ikzelf ook. Het vertelt het hele proces van conceptie tot een paar weken na de bevalling, maar op een humoristische manier. Aanrader!

Heavy Shit! – Manon Abbel en Brigiet Bluiminck

Een eerlijke kijk op ouderschap. Enorm herkenbaar. Ik heb het boek opnieuw gelezen bij de tweede en derde zwangerschap en breed grijnzend genoten omdat ik niet de enige was die om 6 u ’s morgens al in de zandbak zat met een kind.  Verwacht geen wetenschappelijke uiteenzettingen over het hoe en wat van alles, maar een verslag van het leven van jonge moeders, op een humoristische manier weergegeven.

Jouw zwangerschapsbijbel – Anne Deans

Een volledig naslagwerk over de zwangerschap en de eerste weken na de geboorte. Interessant in dit boek zijn de hoofdstukken waarin je week na week kunt opvolgen wat er nu precies gebeurt. De rest van het boek heb ik eerlijk gezegd niet gelezen 😉

Pakket 2:

IMG_0150

Schat, je wordt papa! – Stephen Giles

Van een vader voor een vader. Opnieuw een boek geschreven met de nodige zelfspot en humor. Aanrader, ook voor de toekomstige moeders trouwens.

De geboortebundel – Daphne Deckers

Daphne Deckers beschrijft de zaken zoals ze zijn (“mijn onderkant zag er uit als een ontplofte egel”) en daar hou ik wel van. Het zijn 249 pagina’s met tips, beschreven aan de hand van anekdotes.

De complete survivalgids voor kersverse ouders – Emma Scattergood

Het boek is enigszins verouderd, maar bevat toch wel wat handige tips. Aan de hand van getuigenissen van andere jonge ouders wordt alles uit de doeken gedaan, zij het hier wel zonder dat vleugje humor.

Ik kan twee lezeressen blij maken met een pakket. Wat moet je doen?   Like onze Facebookpagina en schrijf in een reactie (op de blog of de Facebookpagina) welk pakket je graag zou winnen.  De gelukkigen worden donderdagavond 14 mei om 21:00 bekend gemaakt.

Related Posts

4 Comments

  1. Pakket 1, want ge kunt lachen en daar zit een boek in die dingen leert. Gelijk ik u al zei: ik weet daar niets van, of toch angstaanjagend weinig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: