Herinneringen aan een zwangerschap

Er zijn ontelbaar veel dingen die je voor een laatste keer doet tijdens je eerste zwangerschap. Denk maar aan belachelijk lang uitslapen – of slapen tout court eigenlijk- , een pita halen zonder je schuldig te voelen dat je kind geen verse groenten binnen heeft, alleen naar het toilet gaan, een uitstapje doen met z’n twee zonder dat je gedachten constant bij zoon of dochter zijn,… Kortom, je kunt die negen maanden goed gebruiken om een hele lijst af te werken.

Wat bij velen ook op het verlanglijstje staat, is een zwangerschapsfotoshoot. Leuk als aandenken, soms ook de aanleiding voor een heel persoonlijk geboortekaartje. Je kunt ook een buikafdruk in gips laten nemen. Allemaal leuk en mooi, maar waar blijf je met dat ding achteraf? Ik heb vriendinnen die alle echo’s lieten naschilderen op kleine doekjes of die een volledig zwangerschapsdagboek invulden, compleet met alle details en bijhorende foto’s. Ook tof voor later!

Waar ik voor koos? Ik liet mezelf bodypainten. Een beetje spannend, behoorlijk kriebelig, maar o zo mooi!

Gebodypaint worden in niet zwangere toestand spreekt me helemaal niet aan, dan ga ik liever voor iets blijvends. Als zwangere vrouw voelde ik me fantastisch, mooi en sexy en was ik dus ook niet bang om uit te kleren te gaan.

Toen ik 33 weken zwanger was van Kind 3 en 4, maakte ik een afspraak. Het mooiste is om je bodypaint te laten doen op het moment dat je al een echt ronde zwangere buik hebt, maar je moet wel nog in staat zijn om een paar uur stil op een stoel te zitten natuurlijk.

Op voorhand stuurde ik mijn idee door en eenmaal ter plaatse begon de kunstenares (want zo mag je haar echt wel noemen als je ziet wat ze allemaal kan!) te schilderen. Wij baseerden ons voor het ontwerp op het geboortekaartje van Kind 1 (de zebra) en Kind 2 ( de ooievaar). De uiltjes kwamen van het kaartje van Kind 3 en 4.

Na een sessie van een paar uur was ik klaar. Er werden uiteraard foto’s gemaakt en die zijn voor mij echt een heel mooie herinnering aan onze laatste zwangerschap.

bodypaint  1P1150846[1]

Ik vond het persoonlijk een heel intense ervaring. Het was sowieso iets wat ik nog nooit eerder gedaan had. Het waren een paar uur alleen maar rust en aandacht voor mij (heerlijk!) en het eindresultaat, daar was ik helemaal van in de wolken. Dus aan de zwangere lezeressen: Doen!

Deden jullie iets bijzonders om een aandenken te hebben aan de zwangerschap?

Ik liet mijn zwangerschapsbodypaint doen bij Rainbow Creation in Oirschot (NL). Ongetwijfeld zijn er meerdere adressen om dit te laten doen, maar deze sprak mij het meeste aan.

Related Posts

6 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: