Doe-het-zelven voor dummies #1: Herinneringen en koestermomentjes

Ken je dat, als je kinderen hebt?  Het fenomeen “foto’s nemen”?

Ik blijf maar foto’s nemen. Mooie foto’s, spontane foto’s, geposeerde foto’s, de obligate eerste-fruithapje-foto’s. Alles in de hoop om toch een beetje grip te krijgen op de veel te snel voorbijvliegende tijd.

Ik ben absoluut geen goede fotograaf, maar ik hou ervan onze kinderen vast te leggen zoals ze zijn. In ons geval dus vaak met een chocomond, vlekken op de kleren en vieze handjes.  Zo is het nu eenmaal als ze aan het spelen zijn.

Vol goede moed begon ik bij Kind 1 met het maken van digitale fotoalbums. Handig om de mooiste foto’s toch in iets tastbaars te verwerken én je kunt er wat tekst bij schrijven. Ondertussen zijn Kind 3 en 4 al ruim 2 en ik moet toegeven, de achterstand in fotoalbums maken is enorm geworden. Erger nog, waar ik bij Kind 1 en 2 netjes om de paar maand alles bijwerkte, moet ik nu tot mijn schande bekennen dat ik van onze tweeling nog niet eens het geboorteboek af heb.

Ooit komt het wel. Echt. Deze winter of zo.

In afwachting daarvan, wou ik een aantal foto’s van de kinderen laten afdrukken. Een paar momentopnames, een paar koestermomentjes. Nu ben ik geen fan van tientallen kadertjes op mijn bureau – wegens te onhandig tijdens het schoonmaken -, dus ik probeerde zelf een leuk alternatief te verzinnen.

Wat het werd?  Fotoprints in polaroid-stijl op een leuke achtergrond.

Benodigdheden:

Fotoprints. Ik bestelde die van mij bij Polabora. Supersnel (en gratis!) geleverd en erg mooie kwaliteit. Dit horizontale formaat is nieuw, maar ze hebben bijvoorbeeld ook de klassieke vierkante polaroid formaten.

Kleeffolie. Dit “fish and chips” motief komt van From Lola with Love.

Stevige ondergrond. Ik gebruikte een oud magneetbord om te beplakken.

Hoe ga je te werk?

Stap 1:  Ondergrond stof- en vetvrij maken

Stap 2: Kleeffolie afmeten. Iets ruimer nemen aan de randjes, dan kun je het achteraf nog bijsnijden.

Stap 3: Kleeffolie op de ondergrond kleven, ervoor zorgend dat er zich geen luchtbellen vormen tussen ondergrond en folie.  Doet mij denken aan het boeken kaften in de middelbare school samen met mijn moeder. Gelukkig is zij handiger dan ikzelf 🙂

Stap 4: Foto’s schikken en opkleven

Stap 5: Ophangen

Het eindresultaat:

P1090001

Details:

P1070005 P1060998P1070003 P1070002P1070001 P1060999

Related Posts

1 Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: