Weekmenu 15/52

Paasvakantie. Heerlijk! De kinderen zijn alle vier thuis de komende twee weken, dus we gaan voor makkelijke gerechtjes die niet al te veel tijd in beslag nemen. Zo houden we voldoende tijd over voor alles wat we deze vakantie nog op de planning hebben. Want geloof me, de kinderen hebben een hele verlanglijst opgesteld: naar de speeltuin, naar het park, naar de kinderboerderij, een ijsje eten, een zomerjurk kopen voor Kind 2, enzovoort enzovoort.

Maandag: Knolselderpuree met gebakken venkel, appeltjes en cordon bleu. Tip voor wie, net als wij, kinderen heeft die niet zo dol zijn op de smaak van venkel: maak de appelblokjes groter dan de blokjes venkel. Zo ligt voor hen de nadruk op de appel. De venkel wordt vanzelf mee opgegeten.

Dinsdag: Gevulde salade van Kritharaki met feta, olijven en heel veel rauwe groentjes. De kinderen eten de warme variant met olijfolie, erwtjes en geraspte kaas wegens absoluut geen fans van rauwkost.

Kritharaki zeg je?  Griekse pasta dus. Het houdt het midden tussen rijst en pasta en is leuk als afwisseling. Wij eten het zowel warm als koud.

Woensdag: Wortelstoemp met gebakken spekjes

Donderdag:  Gebakken beuling met appelspijs en brood. Afgelopen weekend werden we bij onze buren uitgenodigd voor een feestje en daar stond onder andere dit op het menu. Voor zowel de Wederhelft als ikzelf onbekend, maar hier in de Kempen een streekgerecht, net als frikandellen met kriekskes. Vooral onze twee dochters lieten het zich erg goed smaken, dus daarom deze week op het menu, compleet met zelfgemaakte appelmoes dus.

Vrijdag: Spaghetti bolognese

Zaterdag: Broccolistoemp met worst

Zondag: Tortilla’s met kip, scampi, rode paprika, ui en courgette

Ook zin gekregen in tortilla’s?  De eerste die onder deze blog reageert met zijn/haar favoriete vulling voor een tortilla, krijgt deze  Tapatío Hot Sauce thuis opgestuurd. Een echte aanrader om eens te proberen!

P1060151

Related Posts

3 Comments

  1. Zal ik eens tegen het lief moeten zeggen dat van die appeltjes en de knolselder. Hij is er zot van, ik vind het wel fris, maar hou absoluut niet van die anijssmaak die er achteraan komt. Dus eten we het nooit. Ook een goede tip voor dit grote kind dus ;-).

  2. Top tips zoals altijd, krijg er al honger van. In die Kempische keuken ga ik me toch eens moeten verdiepen.

    Ohja, en ik ben de eerste zeker? Hiep hiep hoera hot sauce!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: