Iedere dag Knutseldag # 2 – Eierdopjes en paasmandjes

Met Pasen in het vooruitzicht, leek het me leuk hier iets rond te doen op deze stormachtige woensdagmiddag.

We maakten zowel eierdopjes als paasmandjes.

1. Eierdopjes

Benodigdheden:  wc-rolletje, vingerverf, zwarte stift, wit papier en een bruin kleurpotlood

P1050973  P1050974

De kinderen maakten stippen op het wc-rolletje met verschillende kleuren vingerverf. Terwijl dit droogde, knipten ze oortjes uit een wit blad papier en kleurden ze bruin. Je kunt natuurlijk ook bruin papier nemen, maar dat hadden we niet in huis. We kleefden deze met gewoon plakband aan de binnenkant van het rolletje. Tenslotte tekenden we met een zwarte stift oogjes, pootjes en snorharen.

Was dit leuk? Net leuk genoeg om 1 konijntje af te werken. De overige 4 rolletjes hebben we dan maar versierd met zelfklevende foambladen, zo hebben we zondag toch alle zes ons eigen eierdopje!

P1060028

2. Paasmandjes

Geen eieren rapen zonder paasmandje natuurlijk!

Benodigdheden: Een schoendoos, gekleurd papier, crêpepapier, lijm en een nietjesmachine

P1050997

Uit het groene papier knipten we ‘gras’ om rond de schoendoos te doen. Dit bevestig je het makkelijkst met een paar nietjes. Plakband durft nogal eens loslaten op het moment suprême van het eieren rapen, met alle kinderdrama’s van dien.

P1060024

Terwijl ik het ‘gras’ aan de dozen vastmaakte, beschilderden de kinderen paaseieren om aan de zijkanten te kleven. Ze werkten met vingerverf en gebruikten ook wattenstaafjes om een ander effect te creëren.

P1050979 P1050981

P1050986

P1050992Kind 1 nam maar wat graag de taak op zich om alles uit te knippen en daarna kleefden we aan twee zijden van de schoenendoos een paasei.

De andere twee zijden versierden ze met snippers crêpepapier.  Ook scheurden ze lange stroken die in de doos gelegd werden om de eitjes te beschermen.

.P1060026

P1060027 Tot slot niette ik nog een handvat aan de doos en tadaaa: de schoenendoos was een paasmand geworden.

P1060030

Was dit leuk? Meer dan leuk. De jongste twee vonden het kliederen met verf geweldig. Ze zijn bijna een uur in de weer geweest, wat ik al behoorlijk lang vind voor een tweejarige. De oudste twee genoten ook van het vingerverven, maar nog meer van het knip- en plakwerk. Kortom, het was een geslaagde middag!

De kleurplaten van de paaseieren vond ik trouwens hier.

Hebben jullie foto’s van jullie paasversiering?

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: