Van 2 naar 4

Zwanger van Kind 3 gingen we naar de gynaecoloog. Uitzonderlijk met Kind 1 en 2 erbij.  De gynaecoloog had duidelijk zin voor humor en begon zijn onderzoek met: ‘we gaan eens zien of jullie kroost gaat verdubbelen” Ha.Ha.    Nog geen minuut later riep hij uit: ’Maar… het is echt zo!’   Je kunt je het verrassingseffect voorstellen. Ga je binnen om Kind 3 te zien, zwaait daar plots ook, een zwangerschap eerder dan gepland, Kind 4 naar je.   Om tien uur kwamen we thuis en ging de wederhelft aan de Duvel. Ik dronk mijn spanning veilig weg met een glas water, tevergeefs.

Na de middag werd onze klusjesman gebeld en een dag later werd er al met man en macht verbouwd aan onze zolder. Ieder kind zijn eigen kamertje..   En we hebben stof gegeten de daarop volgende maanden. De zolder, de dressing, de kamers, alles werd in een keer mee gedaan. Want ja, eens we vier van die hummeltjes zouden hebben, kon dat toch niet meer, of zoiets. Valt het op dat we niet zo goed zijn in doseren?

Uiteindelijk klaarden de stofwolken op en na exact 37 weken besloten Kind 3 en 4 dat het tijd was om kennis te maken met de buitenwereld. Voor iedereen die wacht op een emotioneel verhaal, vol ellenlange ziekenhuisbezoeken, neonatale afdelingen en beademing… dat komt er niet. Ook hier weer een bevalling uit de boekjes, Kind 3 en 4 perfect op gewicht en na een nachtje ziekenhuis mochten ze gewoon mee naar huis.  Home sweet home…

En zo ga je dus van 0 naar 4 kinderen op exact 2,5 jaar tijd.. Met veel liefde, warmte en een zeer goed meewerkende Moeder Natuur 🙂

P1000214   Elizabeth&Willem-Frederick_12022013_VickyVQ_033

 

Related Posts

2 Comments

  1. Wat leuk wat leuk!! Hier exact hetzelfde gebeurd. En ik kan je vertellen, het is fantastisch! Ik had ooit mijn hele tweeling zwangerschap als dagboek online, en daarna met de groeiende aantallen lezers (die ook een tweeling verwachtten) hadden we een tweeling meeting in Utrecht. Heel bijzonder. Geniet ervan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: