Doe-het-zelven voor dummies #13: Vrolijke bloementraktaties

Binnenkort is het weer zo ver. Dan worden onze jongste twee kinderen 4. (VIER! Waar zijn mijn baby’s gebleven?!). Jarig zijn, dat betekent ook trakteren op school. Dit keer zocht ik iets wat ik lang op voorhand kon maken. De dagen voor ze mogen trakteren, zitten immers zo eivol dat het anders gegarandeerd nachtwerk wordt. Het werden vrolijke bloementraktaties, iets wat helemaal bij ons meisje past.bloementraktaties, studio kisaBloemen maken van een lolly, het is eigenlijk heel simpel. Je begint met het kopen van bolvormige lolly’s. Ik kocht ChupaChups omdat dat de enige in die vorm waren hier in de supermarkt. Er waren ook nog cola-lolly’s, maar geef toe, bruin papier in een bloem, dat fleurt niet echt op.

Daarna maak je uit gekleurd papier bloemblaadjes in verschillende vormen en groottes. Je combineert verschillende kleuren en schuift ze over het stokje van de lolly. Kies voor felle kleuren voor een knallende traktatie. Heb je een dromerig kind, dan zijn pastelkleuren ook erg mooi.bloementraktaties, studio kisa, verjaardag

Een super makkelijke traktatie, alleen is het nogal wat werk om al die vormen uit te knippen als je er 24 te maken hebt. Ik ging daarom aankloppen bij Anne van Studio Kisa. In haar webshop kun je kant-en-klare bloemenpakketten kopen. Het enige wat je nog moet doen is kiezen welke kleuren je combineert. Erg praktisch als je graag zelf iets in elkaar wilt knutselen, maar redelijk beperkt in de tijd zit.bloementraktaties

Als de bloemen af zijn, is het mooi als je ze ergens in zet om te presenteren. Ik koos een roze blik en vulde dat op met steekschuim. Het steekschuim camoufleerde ik met aluminiumfolie. In een hoek van de doos zette ik de drie prikkers met vlinders die ook in het pakket bijgeleverd werden.

Onze dochter kijkt nu al vol ongeduld uit naar de dag waarop ze mag trakteren!

Benieuwd naar de traktatie van Kind 3? Nog even geduld, die moet nog in elkaar geknutseld worden 😉 In afwachting daarvan kun je *hier* al inspiratie opdoen.

 

 

Related Posts

4 Comments

  1. Ziet er super leuk en mooi uit. Bij Y op school mag niet getrakteerd worden. Dit om iedereen gelijk te houden. Ze krijgen wel een feestje in de klas met een snoepje, een cadeautje en een leuk t-shirt & kroon. De twee keer dat Y jarig was in school was ze super trots op haar t-shirt. Zo trots dat hij nu nog regelmatig wordt aangedaan thuis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: