Moodboard 2: de tuin


Een paar dagen geleden schreef ik al over het moodboard van onze dochters voor de ontspanningsruimte.  Vandaag is het de beurt aan de tuin. Een gezellige tuin is een must, maar het moet ook wel een beetje onderhoudsvriendelijk zijn.

In België hadden we, hoe zullen we het subtiel noemen, een beetje een “verwilderde” tuin. We hielden het niet goed genoeg bij, maar hadden wel twee grote klimbomen, een treurwilg die voor schaduw zorgde op hete zomerdagen en ruimte genoeg voor een schommel, zwembad en trampoline. Een beetje een zooitje, maar o wat maakten we er mooie herinneringen!

Wanneer we hier met de tuin aan de slag gaan, moet het er natuurlijk wel onberispelijk uitzien. Ik bedoel, als er gasten over de vloer komen, dan moet het er eigenlijk wel perfect onderhouden uitzien. Vandaar dat “gezellig maar onderhoudsvriendelijk” dus.

Op ons wensenlijstje?

  • Ruimte voor een schommel – o wat zou het mooi zijn om een grote boom te hebben met dan zo’n sterke tak waar een schommel aan hangt -, misschien een trampoline, een effen terras waar er op gekrijt en gestept kan worden.

  • Een groentetuin – hoera voor eigen gekweekte komkommers, pompoenen en courgettes!  Niets al te groot en te ingewikkeld, maar een salade en pompoensoep uit eigen tuin kunnen maken, dat is wel heel cool.
  • Een gezellige zithoek en een lange tafel waar we met z’n allen aan kunnen zitten. En lichtjes in de tuin, dat is ook een must. Niets zo gezellig als lang buiten zitten, maar dan moet je elkaar nog wel kunnen zien. In België hadden we geen licht in de tuin, wat er voor zorgde dat we te snel naar binnen gingen, zonde eigenlijk. En dan zo wat afgesloten met bijvoorbeeld een Eviro Bamboe schutting, om een knus hoekje te hebben.
Afgelopen zomer zaten we in de tuin bij vrienden, hoe gezellig was dat met de lichtslingers en lampjes op de tafel!

We kunnen natuurlijk overal elektriciteit naartoe trekken, maar voor de verste punten in de tuin kunnen we ook kiezen voor solar tuinverlichting. Je weet wel, van die lichtjes die overdag opladen en dan wanneer het donker wordt gezellige lichtpunten in de tuin creëren. Onze buren hadden vroeger van die saaie lampjes (sorry buren), maar die dingen bestaan blijkbaar ook in hippere en gezelligere vormen.

Kijk hoe mooi! foto: enjoythesun.nl
  • Een overkapping voor regenachtige dagen. Buiten zitten op een miezerige dag of wanneer het net wat te vochtig aanvoelt, ook dat wil je doen wanneer je op vakantie bent. Onder zo’n overkapping vind ik van die lichtslingers heel mooi. (Of ergens de tuin zo’n solar lichtsnoer in de bomen in de tuin, goed voor een instant tuinfeestgevoel!) De dochters willen er in de vorm van flamingo’s, maar een iets discretere vormgeving zal ook wel werken zeker? 😉 Gewoon de vorm van een ouderwetse gloeilamp, daar hou ik wel van. 

    foto: enjoythesun.nl
  • Een plek voor onze vuurschaal. ’s Avonds worstjes en marshmallows roosteren bij het vuur. Fleecedekentje en glühwein erbij, ik zie dat helemaal zitten.

  • Uiteraard een plekje voor onze zelfgemaakte bank. Een van de laatste dingen die Rob en mijn vader deden in België, was een oude tuinbank omtoveren tot een zitbankje van ski’s en snowboards. Die moet zeker een plekje krijgen in de tuin!

We hebben jullie hulp nodig bij onze plannen. Wanneer jullie een vakantie boeken, wat vinden jullie dan belangrijk in de tuin? Wil je veel aparte knusse zitplekjes, of een grote gezamenlijke ontmoetingsplek? Vind je speelmogelijkheden voor de kinderen belangrijk of ga je er van uit dat ze zich wel vermaken met een bal en een springtouw?  Alvast bedankt voor jullie reacties!

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: