Moodboard 1: de ontspanningsruimte

Onze favoriete bezigheid wanneer we niet buiten zijn? Plannen maken over ons toekomstige huis. Inspiratie en ideeën genoeg natuurlijk, of wat had je gedacht?

Vandaag: de ontspanningsruimte

Onze meisjes dromen van een “Kinderclub”. Vooral Virginie wil heel graag een ruimte waar ze de kinderen van de gasten kan entertainen. Knutselen, een mini-disco, grime,… ze draait er haar hand niet voor om. Wanneer we vroeger al eens op een camping stonden, vond ze het haast leuker om mee te helpen organiseren bij de kinderanimatie dan om zelf mee te doen. Samen met Elizabeth heeft ze al dansjes bedacht, kleurplaten uitgeprint en een poppenkast in elkaar geknutseld.

Wij vinden dat idee echt super tof. Gaan we ooit massa’s kinderen over de vloer hebben? Geen idee. Het is echter altijd wel fijn om ergens in huis een extra ontspanningsruimte te hebben, zowel voor gasten als voor wanneer er eens vriendjes of vriendinnetjes komen spelen.

Op het moodboard van de meiden:

  • Een lange tafel met 2 banken
  • Een zithoek met een hangbank en kussens om te chillen
  • Knutselgerei (potloden, papier, lijm, scharen,…)
  • Een radio
  • Gezelschapsspelletjes
  • Een klimwand
  • Gezellig accessoires

Je hoort het, ze hebben echt een heel duidelijk idee in hun hoofd en dat is alleen maar fijn. Het is tenslotte ons gezamenlijk project nietwaar? Betekent dat dat we alles ook zo gaan verwezenlijken? Dat weten we niet. We weten überhaupt nog niet of we ooit zo’n ruimte zullen hebben, maar dromen kan altijd.

Heel concreet kunnen we nu nog niets doen. Ik bedoel, meubels kopen voor je weet wat voor ruimte er zal zijn, dat is al te gek. Knutselgerei en spelletjes hebben we zelf meer dan genoeg en zelfs die klimwand, dat kunnen we regelen. In de laatste weken voor we emigreerden, kon Rob via een tweedehandssite een mega pakket klimgrepen op de kop tikken. Dus boulderen in ons eigen huis: check! 

Waar we wel al mee aan de slag kunnen, is de decoratie. De mensen van Posterstore dachten met ons mee en ik liet onze dochters op een maandag na schooltijd op de site rondneuzen en hun voorkeuren aanduiden. Ze vonden al snel inspiratie bij de fotowanden en kozen een mix tussen speelse prints en coole quotes “want het is niet alleen maar voor kleutertjes he mama”.  Je ziet, meiden met een duidelijke visie. Ik hielp uiteindelijk wel met het kiezen van de afmetingen, want dat konden ze nog niet zo goed inschatten.

Een vrolijke mix, echt gericht op kinderen zonder te kinderachtig te zijn en vooral ook zonder te schreeuwerig te zijn (want nee, echt geen Cars of Frozen meer in ons huis, die leeftijd zijn we nu toch echt wel voorbij!). Kinderen blij, wij blij.

Zoals altijd werd alles super snel geleverd, wat alleen maar leuk is als je er zo naar uitkijkt. Het was de eerste keer dat we tekeningen bestelden in plaats van foto’s en ze zijn werkelijk waar super mooi. Bij de tekeningen zie je nog beter hoe kwalitatief het papier is en wat voor mooi effect dat geeft als je het inkadert. Deze keer gingen we voor witte kaders trouwens, omdat we totaal nog niet weten hoe alles er uit zal komen te zien. Op die manier weten we zeker dat het zal passen en het oogt sowieso fris.

Mocht je zelf ook aan de slag willen en een kamer opnieuw decoreren, dan heb ik weer een kortingscode voor jullie.  Vul compleetgeluk35 in en krijg 35% korting op alle posters (exclusief Selection). De code is geldig t.e.m. 27 februari 2022.

 

 

 

 

 

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: