Say What? #5

4 kinders, 4x zo veel uitspraken. Ik kan ze nog steeds niet allemaal noteren omdat ze elkaar te snel opvolgen en ok, omdat ik af en toe een geheugen als een zeef heb. Dat van die zelfkennis en die wijsheid en zo.

* Afgelopen maand mochten we voor een lanceringsevent van Playmobil naar de Kinepolis in Brussel. Wandelend van de parking naar de ingang, zagen we het Atomium in al zijn pracht staan. Kind 1 riep meteen: “Woooow, wat een coole discobollen!”  Nog even geduld tot ze oud genoeg zijn en we rijden terug om ze het Atomium by night te laten zien. Dát zijn pas discobollen.

* Op datzelfde event kregen de kinderen elk een ballon. Zo een die vanzelf in de lucht blijft. “Ah ja mama, want daar zit een alien in”.  Helium dus.

* “Mama, wanneer heb jij je ringen gekregen?” “Deze toen papa vroeg of ik met hem wilde trouwen en deze op de dag dat we trouwden.” “Ik wil ook zo’n ring!” “Maar Zus, die krijg jij van mij als we gaan trouwen”, zei Kind 1. “Maar ik wil nú een ring!”, antwoordde Kind 2. Waarop Kind 1 weer: “Zeg, je gaat toch nog niet beginnen zagen van voor dat we getrouwd zijn hè!”

* “Ik ben mijn nietjesmisschien kwijt.” Kind 2 wist niet meer waar de nietjesmachine lag.

* “Ik wil vanavond buurmanworst eten.”  Zo heet bloedworst hier sinds we dat ooit voor het eerst aten op een feestje bij de buren.

* “Mama, mijn Elmo doet pijn!”  Elleboog meets Sesamstraat.

* Kind 2: “Mama, ik wil doen wat jij gaat doen.” Kind 1: “Pak maar een strijkplank dan, dat zal het beste zijn!”  Er is nog werk aan.

* We bekijken de klasfoto’s en Kind 4 roept heel enthousiast: “Kijk! Meteo!”  Matteo dus.

Kind 3 en 4 uiten zich tegenwoordig vooral door middel van uitspraken van op school. Naast het uiterst charmante “ikke eerst”, “jij bent stout” en “die heeft mij pijn gedaan”, komen ondertussen ook “nee, het is mijn beurt”, het ongelofelijk irritante “samen spelen, samen delen” en “eikebahjuk” voorbij. Apart om te zien, is dat ze nog niet echt heel veel spreken, maar wel al een paar liedjes volledig kunnen meezingen. Door de nodige gebaren erbij te doen, is het showelement uiteraard altijd aanwezig.

Meer uitspraken van onze 4 spoken lezen? Hier vind je ze allemaal terug.

Trouwens, stemden jullie al op mij voor de Belgian Mom Blog Awards? Compleet Geluk is genomineerd in de categorie “Personal”.  Hier kun je je stem uitbrengen. Alvast een dikke merci!

Related Posts

5 Comments

  1. Hahaha, buurmanworst ? Wij zeggen ook nog altijd ‘bonnemamanpatatjes’ tegen een soort puree die we eerst bij mijn bonnemaman proefden, dus fair enough!

  2. Ohjee, die “samen spelen, samen delen” hoor ik hier ook zo vaak!

    Andere irritante van op school: “Mondjes toe!” als manlief en ik tijdens het eten praten…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: