Say What? #8 – De schansspringeditie

Woensdagmiddag.  Kind4 is koortsig en wil – volkomen terecht – mamakleven. Geen geknutsel deze middag, maar ongegeneerd bankhangen onder een dekentje dus.  Na oneindig veel boekjes voorlezen, hebben we er alle vijf genoeg van en mag de tv aan. Ik heb het even helemaal gehad met de gebruikelijke programma’s (sorry Dora) en besluit een rondje te zappen. We blijven hangen op Eurosport. Ik wist niet eens dat we die zender hadden, kun je nagaan…

Er werd aan schansspringen gedaan. In de sneeuw. Met blitse strakke pakjes. En coole helmen. Van een friemelende hoop kinderen met veel te veel armen en benen, veranderden ze in een klap in aan het scherm gekluisterde engeltjes. Ruim een uur keken we. Op den duur begon ik het zelfs spannend te vinden. Ongelofelijk maar waar.

“Mama, skiën is wel keimoeilijk he?”

“Dat valt best mee, maar dit is schansspringen en daar moet je wel veel voor oefenen, denk ik.”

“Kan papa schansspringen?

*Onderbreking van het gesprek door een rechtspringend Kind2 dat juichend een rondje om de poef loopt omdat de springer in kwestie niet gevallen is bij het landen.

“Ik denk het niet. Papa gaat altijd gewoon skiën.”

“Pfft. Gewoon skiën is keisaai en keimakkie.”

“Maar nee, dat is superleuk, dan kunnen jullie samen van de berg af gaan later.”

*Onderbreking van het gesprek omdat Kind2 wederom juichend recht vliegt omdat de springer een gouden broek aan heeft. Ik bedoel, goud. Waw! “Gelukkig is hij niet gevallen mama, anders was zijn gouden legging nat!”

“Later word ik schansspringer, want ik kan keigoed vliegen, ook zonder een ski aan mijn voeten.”

“Zou je dan niet eerst leren skiën?”

“Nee.”

“Ja, maar met een paar skilessen zou je al veel kunnen en dan word je later makkelijker schansspringer.”

“Nee, ik kijk wel naar tv hoe ze het doen en op skivakantie ga ik gewoon stappen.”

 

In maart gaan we weer op skivakantie. Het ziet er naar uit dat de Wederhelft nog steeds de enige skiënde persoon van het gezelschap zal zijn. Hij weet echter wel al dat hij over een aantal jaar geduchte concurrentie zal krijgen op schansspringgebied!

 

saywhatsneeuw

 

Houden jullie van sneeuw en wintersport? Welke skistations kunnen jullie aanraden?

 

Related Posts

5 Comments

  1. Haha, geweldig! Is weer eens wat anders dan Dora, dat zeker! Gezellig ook om lekker op wintersport te gaan, hopelijk kiezen ze toch allemaal voor het skiën later. Wel zo gezellig als je op vakantie bent toch?

  2. Hihi, leuke post 😀

    Nee, geen fan… ik vind sneeuw prachtig.. vooral om naar te kijken vanachter mijn raam :p Buiten in de sneeuw vind ik nog eventjes leuk… even dat knisperend gevoel onder je voeten, het indrukwekkende wit overal…. maar dat gaat vrij snel over…

    Op skivakantie zal je me niet krijgen, al geef je me er geld voor. Maar iedereen is anders he, dus aan alle liefhebbers, veel plezier 😉

  3. Mijn tweejarige zat onlangs aan de tv gekluisterd tijdens het turngala in Antwerpen. En het had niet eens iets te maken met die koddige mascotte die er rondliep 🙂
    Zelfs Kaatje kan haar niet zo hypnotiseren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: