Over schoenen, verhuisstress en lijstjes

“Hé Annelore, ken je die nieuwe Via vai schoenen al? En die schoenen van Bronx? “.  Nee, natuurlijk niet. Ik ben nieuwsgierig, klik even door op de site en begin na te denken.

Welke schoenen neem ik straks mee wanneer we verhuizen? Ik bedoel maar: hoe gaat ons leven er dan uit zien? In mijn droomwereld loop ik straks in Oostenrijk enkel nog op wandelschoenen, slippers en bergschoenen. Geen hakken meer, geen kekke laarsjes met knellende punten, maar gewoon vlot schoeisel omdat je heel de dag in de weer bent en geen 10uur aan een beeldscherm gekluisterd zit.

Aan de andere kant, het niet omdat je je leven over een andere boeg gooit, dat je niet ooit nog eens naar een feestje of een iets meer formele gelegenheid moet. Dus misschien toch een hakje meenemen dan? Of zwier ik gelijk alles op Vinted, we zullen immers al verhuisdozen genoeg hebben.

Om maar te zeggen, nu de verhuis definitief dichterbij dichtbij komt, gaan mijn gedachten alle kanten op. Ik probeer dingen in kleine behapbare stukjes op te delen en ben dus maar begonnen om iedere kast in huis uit te rommelen. En dat zijn er nogal wat. Kleding, speelgoed, opbergkasten, de knutselkast, alles moet er aan geloven.

Daar waar de Wederhelft nog niet overal afscheid van kan en wil nemen, ga ik er soms te rigoureus door. Liefst neem ik zo weinig mogelijk spullen mee, maar het is natuurlijk al te gek om hier iets weg te geven dat we daar nog wel kunnen gebruiken. Maar die puzzels van 20 stukjes die ik gisteren terug vond, horen daar in ieder geval niet bij. Hoe langer we bezig zijn met de voorbereiding, hoe meer we merken dat er weinig materiële zaken zijn waar we aan gehecht zijn en dat voelt wel heel fijn eigenlijk.

Naast het sorteren van spullen, zijn er ook andere lijstjes in mijn hoofd die ik af wil werken. Zo gingen we afgelopen week met z’n allen voor de laatste keer op controle bij de tandarts en wil ik voor vertrek nog een gezinsbezoek bij de kapper.

Volgende week staat heel de papierberg op het programma. Welke documenten moeten we nog aanvragen, moet er iets vertaald worden? Wat nemen we mee (loonstrookjes van mijn eerste studentenjob in 1999, iemand?) en wat kunnen we digitaliseren zodat we het snel bij de hand hebben.

Vraag aan de lezers die al eens verhuisden in binnen- of buitenland: wat is jullie ultieme verhuistip? 

 

Related Posts

4 Comments

  1. Dozen duidelijk labellen zodat ze meteen op de goede plek terecht komen. Als je dan een doos moet labellen met ‘varia’ is de kans klein dat je nodig hebt wat erin zit 🙂

  2. Rustig blijven en de korte pijn, dat was onze tactiek om over de provincies te verhuizen. Ook genoeg volk en sterke dozen met goede tape. Er zijn vast wel nog betere tips, maar ik vind het toch belangrijke zaken.

    1. en wat bedoel je met de korte pijn? (ik kan me er wel iets bij voorstellen, maar wellicht bedoel je er nog iets anders mee
      ?) En idd, sterke dozen, dat krijgen we ook overal te horen. Bedankt voor de tips!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: