Cursus op maandag

Een tijd geleden postte ik iets over studeren en blijven studeren, er tijd voor (willen) maken en er de energie voor vinden. Ik was overweldigd door jullie reacties!

Heel wat van mijn lezeressen (en een enkele lezer) blijken er nogal wat studies op na te houden. Van volledige universitaire opleidingen tot hobbycursussen tuinieren en koken en persoonlijke studies met een psychologische of filosofische inslag.

Het zette me aan het denken. Ik kan wel roepen dat ik er geen tijd voor heb nu, met de kinderen, het werk en de freelance opdrachten en een eigen zaak, maar aan de andere kant: Is het ooit wel eens het goede moment?

Gezien ik tegenwoordig iedere maandagavond ver weg in Nederland in een hotel overnacht om op dinsdag lange files te vermijden, heb ik besloten om van die maandagavond een studieavond te maken. Ik zie me al helemaal in de lounge van het hotel zitten, geroezemoes om me heen en ik met de neus in de boeken, net zoals ik het als student deed. In een stille omgeving studeren was nooit aan mij besteed. Een stille bibliotheek waar je bijna de hartslag van je medestudent kon horen? Pure horror!

Ik heb me ingeschreven voor een cursus ‘Korte Verhalen Schrijven’. Schrijftechnieken bijschaven, wat tips&tricks onder de knie krijgen en er vooral voor zorgen dat ik nog meer zin krijg om alles wat zich in mijn hoofd afspeelt ook echt op papier te zetten. De cursus is besteld, dus nu ga ik me ook volledig smijten. Ik koester nog steeds de stille hoop om ooit zelf eens op de Boekenbeurs te zitten signeren, dus wie weet is deze cursus al weer een stapje in de goede richting!

Dromen najagen, da’s ook belangrijk nietwaar? 🙂 

Related Posts

3 Comments

  1. Maar zo zalig zeg! En groot gelijk dat je dat doet. Nu alles hier eindelijk terug wat in zijn plooi begint te vallen begint het bij mij ook te kriebelen om terug iets te studeren. Dus je bezorgt me inspiratie, waarvoor dank. En veel succes met die studies!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: