Monopoly + Super Mario = topcombi!

Monopoly… als kind en tiener heb ik het zo vaak gespeeld. Menig zondagmiddagen brachten we met het gezin rond tafel door.  Wij hadden thuis een Monopoly-spel van toen mijn moeder nog klein was, met Nederlandse straten en guldens.

Wij dobbelden er op los en hoopten allemaal om de Kalverstraat te kunnen kopen en er liefst zo snel mogelijk een rood hotel op te zetten. Dikke miserie als je niet langs ‘Af’ mocht gaan en altijd spannend als je een kanskaart moest nemen.  Ging je rechtstreeks naar de gevangenis of kreeg je van je medespelers 10 gulden omdat het je verjaardag was?

Door de jaren heen evolueerde het spel mee en er kwamen ondertussen al veel verschillende versies op de markt. Je hebt er met Belgische steden, er is een versie met bankkaarten in plaats van geld en je hebt ondertussen ook al Monopoly Junior, voor de jongere spelers. Die Monopoly Junior, die erfden we van een vriendin. Onze oudste zoon is helemaal mee met het spel. Wanneer de jongste kinderen op bed liggen, spelen we al wel eens een potje samen.

super, monopoly, hasbro

Groot was toen ook mijn enthousiasme toen bleek dat Monopoly nu ook een Super Mario- versie heeft. Ik bedoel, dit is het beste van de twee werelden:  Monopoly + Mario = twee jeugdherinneringen samen!

Toen ik 12 was, kreeg ik een Gameboy. Ja mensen, ik stam uit de tijd van de Gameboy, zo die grote grijze variant, waar je dan langs boven een spelletje in moest schuiven. Naast Tetris was Super Mario mijn favoriete spelletje. Ik speelde me helemaal suf om toch maar door alle werelden te geraken en op de slechte paddenstoelen te springen en zoveel mogelijk munten te verzamelen. Mijn moeder werd knettergek van het irriterende deuntje, dus de klank werd zo stil mogelijk gezet. Herkenbaar?super mario, super, hasbro

Monopoly Gamer

In het spel Monopoly Gamer race je voor de meeste punten. Je speelt als Mario, Princess Peach, Yoshi of Donkey Kong. Net als in de oorspronkelijke versie koop je delen van een straat om zo een geheel te krijgen. Passeer je langs ‘Af’, dan kun je een gevecht met een Boss aangaan. Win je dat gevecht, dan krijg je weer extra munten. super, monopoly

Het spel wijkt natuurlijk behoorlijk af van de oorspronkelijke monopoly, maar dat maakt het er zeker niet minder leuk om. De vormgeving is super en erg aantrekkelijk voor de kinderen omdat ze het design en de figuurtjes herkennen. (Onze kinderen zijn gek op Super Mario op de tablet namelijk)

Het spel is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar, maar onze 4,5-jarigen snapten het ook perfect. Als je ze helpt met het lezen van de opdrachten, dan kunnen ze zonder problemen meespelen. Daar waar een klassiek monopolyspel soms uren kan duren, is deze versie beperkter in tijd. Het spel is immers afgelopen wanneer alle Boss-gevechten gehouden zijn.

Door de andere insteek van het spel, namelijk het kopen van straten en het verslaan van de Boss, is het een echte aanvulling in je spelletjeskast, zelfs al heb je al een klassieke monopoly staan!

super, hasbro, monopoly gamer

 

Monopoly Gamer vind je bij een speelgoedwinkel in je buurt. Spelen jullie wel eens Monopoly of een ander gezelschapsspel?

 

 

Related Posts

2 Comments

  1. Bitter weinig eigenlijk, maar misschien verandert dat wel eenmaal Tuur een beetje ouder is. De gameboy ken ik ook nog hoor: mijn broer had er een en de ruzies over wie er nu op mocht spelen zijn legendarisch 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: