Citytripping in Mechelen – 18 gedachtes die afgelopen weekend bij ons opkwamen.

Dit weekend waren we te gast in Mechelen. Twee dagen tijd om Mechelen te leren kennen is natuurlijk veel te weinig, te meer omdat we de hele zaterdag spendeerden in Planckendael.

Toch deel ik graag al enige gedachten die dit weekend door onze hoofden schoten:

1. Ha, eindelijk mag ik eens op die parking van Planckendael staan in plaats van er bijna elke dag voorbij te rijden. Ik werk in Kampenhout namelijk.visit mechelen, mechelen, citytrip,

2. Een dierentuin met zoveel speeltuinen, da’s goed voor een volledige work-out en zeker veel meer dan 10.000 stappen op die stappenteller.

3. Hoera, die jeugdherberg weet ik te bereiken zonder GPS. Echt wel. Of toch niet. Nee. Helemaal niet. Maar het lag niet aan mij, maar aan de wegenwerken.jeugdherberg, mechelen, citytrip

4. Een jeugdherberg de dag van vandaag is precies wel behoorlijk luxueus! En ruim. En met een binnentuintje!

5. We kunnen hier veilig en gratis de auto parkeren, ongekend!

6. Alles lijkt hier op wandelafstand van elkaar te liggen. Mechelen is dus een stuk compacter dan we dachten.

7. Ohja, het is Maanrock dit weekend. Daar hadden we niet bij stil gestaan.

8. F*ck die Sint-Romboutstoren is echt wel heel hoog.mechelen, sint rombouts toren

9. Zie ons hier zitten, stelletje toeristen op zo’n rondvaartbootje op de Dijle. Maar plezant was het wel. 

dijle, varen

10. Hier zijn echt super veel activiteiten voor kinderen. Ahja, het is ook niet voor niets Mechelen Kinderstad, duhuh.kinderstad, mechelen

11. Zouden ze nu waarlijk aan ieder kind een ijsje uitdelen na de voorstelling? Jawel, en volgens onze kroost was het nog erg lekker ook. De tijd dat wij restjes ijs mochten opeten is al lang voorbij.21216005_10155793649049235_1514450100_o

12. Ijzerenleen dat is eigenlijk een Ijzeren Leen, een stoere Mé dus. Mijn moeder, die Mé is voor de kinderen, heet Leen.

13. Wat een gezellig park. En oh, er is nog een speeltuintje ook! De Kruidtuin.mechelen, kruidtuin

14. Het is hier wel heel gezellig en relaxed.  En warm mannekes, en warm!

15. Gelukkig hebben we allemaal onze sportschoenen aan, want citytrippen, da’s ook kilometers maken.

16. Ik vind Kapitein Winokio precies leuker dan de kinderen. Die hebben vooral oog voor hun nieuwe rugzakjes.mechelen, maanrock

17. Zo’n Carolus, daar is niets mis mee. En met de tweede en de derde ook niet trouwens.mechelen, bier, carolus

18. Ohja, er is nog Technopolis, en blijkbaar ook iets wat het Sportimonium heet. En we kunnen nog een wandeltocht langs de oevers van de Dijle doen. En een dagje Nekkerspoel is natuurlijk ook wel aangenaam. Oh en wacht, de brouwerij, dat moet ook de moeite waard zijn.  Inderdaad, een weekendje is te kort, we gaan zeker nog eens terug.

 

Onze eerste kennismaking met Mechelen was een heel erg leuke. We kregen het gevoel van in een stad te zitten, zonder dat je de drukte en hectiek van een stad voelt en dat ondanks (of dankzij?) Maanrock.  Binnenkort een verslagje van wat we allemaal gedaan hebben.

Waren jullie al eens in Mechelen? Of woon je er? Wat zijn volgens jullie echte aanraders om te doen in Mechelen wanneer je relatief jonge kinderen bij hebt?

Related Posts

3 Comments

  1. Wat een leuk verslag! Met Tuur bracht ik al eens een bezoek aan Planckendael en Hilde leerde me Mechelen al een stukje kennen. Ik vond het beide keren een hele fijne ervaring en zou er heel graag eens wat vaker willen komen.

  2. – Wandelpad over de Dijle
    – ijsje eten van Eiskreem ( bij de NOEN of in de MLKSHKBAR)
    – Speelgoedmuseum Nekkerspoel
    – Tivoli park ( kabouterwandeling, kinderboerderij, Kadodder bezoeken, heks Pimpernella, leuke speeltuin, in het bos een leerwandelpad met klimoefeningen…)
    – snoepwinkel ZOET
    – de markt op zaterdag
    – tijdens braderieën heel leuke randanimatie
    – speeldag, buitenspeeldag
    – sintstad (leuke rondleiding in het huis van de Sint door de zwarte Piet)
    – vrijbroekpark, heel mooi park om te gaan picknicken, speeltuin, verkeerspark
    – wandeling op zoek naar de graffiti kunst van Gijs Van Heemstraweg
    – heel veel toffe koffiebars en restaurants

    Ik hou van mijn stad. Valt het op? ?

  3. Fijn dat jullie het zo leuk vonden!

    Wij hebben een abonnement op Planckendael, zo handig met kleine kinderen. Technopolis is voor kleinere kinderen niet zo’n aanrader. Ze hebben een heel leuk kleuterdeel, maar eigenlijk vind ik het dan toch echt te duur voor wat het biedt. Nog enkele jaartjes wachten. Er is ook een Speelgoedmuseum, maar daar ben ik (geboren en getogen in de buurt) nog nooit geweest. Het Vrijbroekpark (net buiten de ring) is ook een leuke wandelplek. En het Tivolipark (ook net buiten de ring) is geweldig met kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: