CKF #11: Visschotel

Vis. Hier te weinig op het menu. De kinderen lusten het wel, maar blijven halsstarrig de voorkeur geven aan fishsticks in plaats van ‘echte’ vis. Af en toe maak ik toch deze ovenschotel en meestal wordt hij dan toch goed gesmaakt.

Deze week dus geen gegarandeerd succes, maar zeker wel de moeite van het proberen waard!

Ingrediënten (voor 6 personen):

* 800g witte vis zonder graten (kabeljauw, pangasius,…)

* 800g aardappelen

* 1kg spinazie

* 2 eieren

* 1 rode ui

* 200g geraspte kaas

* 250g yoghurt (ongezoet)  De yoghurt kan ook vervangen worden door room, dat maakt het gerecht iets voller van smaak.

visschotelingredienten

 

Bereidingswijze:

* Schil de aardappelen en kook ze gaar. Gooi 8 minuten voor het einde de eieren in de pan, dan zijn ze hardgekookt wanneer de aardappelen klaar zijn.

* Stoom de spinazie.

* Snipper de ui fijn en stoof deze in wat boter.

* Voeg de yoghurt en de kaas bij de ui en roer alles om tot je een smeuïg mengsel hebt.

* Snij de vis in hapklare stukjes.

* Snij de hardgekookte eieren in acht stukken.

* Roer eieren, spinazie en vis door elkaar en meng met het yoghurt-kaasmengsel.

* Verdeel in de ovenschotel.

* Prak ondertussen de gekookte aardappelen en breng op smaak met wat boter, zout en nootmuskaat.

* Bedek de volledige ovenschotel met de aardappelen en strooi er eventueel nog wat kaas over.

* Zet de schotel voor 45minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

12540355_10153811093769235_2006127653_n

 

Eten jullie kinderen graag een stukje vis? Staat het wekelijks op het menu? Hebben jullie succesrecepten?

Related Posts

1 Comment

  1. Ha, dat lijkt wel wat op een ovenschotel die ik ook graag klaarmaak. Bij mij moeten er ook nog worteltjes en mosterd bij. Mijn dochter is dol op vis, ik maak dat dus vrij vaak. Een simpele topper is hier: zalm en courgette in de oven met sojasaus en sesamolie, en rijst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: