Overpeinzingen op dinsdag

Dinsdagochtenden waarbij ik vroeg (te vroeg) wakker ben, die zijn voor opruimen. Met een verhuis in het vooruitzicht, moet ieder kastje hier onder handen genomen worden, want we willen echt zo min mogelijk meenemen en in ieder geval vermijden dat dingen die we hier niet gebruiken naar ons nieuwe huis mee verhuizen. Zo stond ik deze morgen om half zes onze badkamerkastjes leeg te maken. Geen nood, onze badkamer is op de benedenverdieping, de slaapkamers op de eerste verdieping, dus ik maakte niemand wakker. 

Maar goed, die badkamerkastjes, wat een puinhoop is me dat! Het kastgedeelte van de mannen was snel opgeruimd. Gel, wax, aftershave en flosdraad, dat moet het zowat geweest zijn. Het meidengedeelte daarentegen, dat was een soort van kleurrijke ontploffing. Elastiekjes, mini shampooflesjes van in een hotel, oorbelletjes, een veer (?), lippenbalsem, noem maar op. Ik maakte een mandje met alle zeepjes die we nog kunnen gebruiken de komende tijd, sorteerde alle douchegels in man/vrouw/kinderen en ontdekte nog een paar vergeten gelukjes. Zo vond ik nog een Rituals aftershave terug die ooit in een kerstpakket zat en ik vond de geschenkverpakking terug die ik kreeg bij mijn afscheid bij Bol.com een paar jaar geleden. Ik heb niet veel nodig de laatste tijd om een trip down memory lane te maken, dus ik zag me al weer die vele uren per dag in de auto zitten naar Utrecht en met de collega’s een soy latte drinken. Ha ja, want een gewone koffie was niet hip genoeg natuurlijk.

Maar goed. Na ook nog de toilettassen leeggemaakt te hebben – we gaan de komende tijd toch niet echt weekendjes weg natuurlijk – vond ik ook nog mijn haarmasker van Kérastase terug. We zijn ondertussen bijna volledig overgestapt op shampoo bars, maar af en toe gebruik ik graag een haarmasker. Ik zette de pot maar direct apart, want als de dochters er mee aan de slag gaan, dan is hij na 2 wasbeurten leeg vrees ik.

Taco bij taco, olifant bij olifant. Leven met twee dochters in huis 🙂

Elastiekjes werden getest op rekbaarheid, oorbellen werden weer per paar bij elkaar gehangen en make-up ging genadeloos de vuilnisbak in. Ik gebruik namelijk nooit, maar dan ook echt nooit make-up, maar af en toe koop ik dan toch eens iets omdat het er allemaal zo tof uit ziet. Ik waag mij dan aan een of andere schamele poging tot opmaken, dat mislukt, en daarna ligt het in de kast te verstoffen. Het lag er zelfs al zo lang, dat ik het niet meer aan de meisjes wou geven om er mee te experimenteren.

Ik vond ook nog 2 pakjes natte doekjes. Gezien wij echt al jaaaaaa-ren uit de luiers zijn, liggen die er dus al meer dan 5 jaar. Ik heb ze nu in de auto gelegd. Voor plakhandjes onderweg, want dat komt nog wel eens voor als we picknicken in de auto tijdens lange ritten. En om het dashboard stofvrij te maken, dat ook. Of ben ik de enige die dat zo doet? *Oeps*

Om kwart over 6 was ik klaar. Project ‘badkamer uitrommelen’ kan ook weer afgevinkt worden op  de ellenlange nog-te-doen-voor-de-verhuis-lijst.

Hoe begon jullie dag vandaag?

 

 

Related Posts

2 Comments

  1. haha ik heb zondag (wel op een menselijker uur, rond 10u30 ’s ochtends toen mijn jongste besloot niet uit bad te willen komen) mijn badkamerkastje op te ruimen. 2 schappen hotelpottekes.

    een haarmasker? daar heb ik nu nog nooit van gehoord , se.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: