Badkamerdromen

Ik vertoef al graag eens in de badkamer. Om mijn haar en make-up te doen.

Mwoehaha.

Ik zag die twijfelende blik al in jullie ogen. Annelore en make-up? Hebben we iets gemist?

Nee hoor, ik ga nog altijd make-uploos door het leven, dus daarvoor ben ik niet in de badkamer. Ik kan echter zó intens genieten van een heet bad of een verkwikkende douche. ’s Avonds een warm bad en ik slaap als een roosje. ’s Ochtends een frisse douche en ik kan er een  hele dag tegenaan.

lavabo uit 1964

Toen we ons huis kochten – ondertussen ook al weer 14 jaar geleden (!) – was onze badkamer er eentje van de stijl “is het nu retro of gewoon ouderwets”. Lichtblauwe lavabo, bad en toilet en blinkende zwarte tegeltjes aan de muur. Van een badkamermeubel was zelfs nog geen sprake. En oh ja, er hingen ook lichtblauwe gordijntjes. Die haalden we meteen de eerste dag weg. We hebben geen inkijk in onze badkamer en zonder de gordijntjes hadden we in ieder geval wat meer lichtinval.

Na enkele maanden wennen aan het nieuwe huis, besloten we om het oude toilet en lavabo te vervangen door een nieuw meubel. Heel basic, maar in ieder geval met een grote spiegel en kastjes. De muren kregen een likje verf en een oom van de Wederhelft kwam een nieuwe vloerbekleding leggen.

badkamermeubeltje geplaatst in 2006

Alleen het lichtblauwe bad bleef, er was niets mis mee en bovendien hadden we noch het geld, noch de zin om echt grote sloop- en breekwerken uit te gaan voeren. De keuze van toen zorgt er alleen wel voor dat we nog steeds geen plaats hebben voor een aparte douche. We kunnen wel douchen in bad, maar we hebben geen aparte douchebak of douchecabine zeg maar. Gedurende een korte tijd hadden we wel een douchegordijn in bad hangen, maar iew, dat is niet aan ons besteed. Tijdens het douchen zuigt zo’n gordijn zich dan vacuüm tegen je lichaam – horror -.  Het douchegordijn verdween naar het containerpark en wij proberen zo voorzichtig mogelijk te douchen, maar meestal is een groot deel van de badkamer wel kleddernat.

We hebben al vaker plannen gemaakt voor een nieuwe badkamer. Een regendouche, een inloopdouche, een douchewand met rode mozaïektegeltjes – ooit eens gezien in een hotel – , een badkamermeubel met 2 lavabo’s om file in de ochtend te vermijden. Er zijn zoveel mogelijkheden, maar mannekes, als je een badkamer van boven tot onder wilt vernieuwen, dan hangt daar toch een serieus budget aan.

Voorlopig genieten we dus nog wel een paar jaar verder van ontspannende baddermomenten in onze jaren 60 lichtblauwe badkuip 🙂

Related Posts

5 Comments

  1. Wij hadden zo’n roze bad in ons oorspronkelijk huis. We betaalden (in verhouding met de oppervlakte) het meeste aan ons badkamer in de verbouwingen! En nu? Nu zou ik opteren voor een dubbele douche ipv bad met douche.

  2. Wij zijn na een jaar zoeken al akkoord over de tegen in de nieuwe badkamer. Nu nog de meubelen en we kunnen eraan beginnen. In 2023 hebben we zeker een nieuwe badkamer :p

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: