5 tips voor geslaagde communiefoto’s

Communiefoto’s maken, niet ieder kind is er meteen enthousiast voor te krijgen. Met deze 5 tips slaag je gegarandeerd:

1.Kies een geschikt moment. Wij gingen twee keer meteen na school en dat was prima. De kinderen zitten dan nog niet midden in een spel, zijn nog niet te moe en het licht is op dat tijdstip van de dag meestal ook wel heel goed. Neem ook voldoende tijd. “Rap rap een foto nemen”, dat werkt niet. Maak er een speciaal moment van.

2. Bespreek op voorhand wat je verwacht. Ben je blij met 1 topfoto of wil je een serie van 20 goede foto’s schieten?  Ik sloot vorig jaar een deal met de zoon door te zeggen dat ik drie goede foto’s wilde en dat hij daarna kon gaan ravotten. Op minder dan een half uur was de klus geklaard.

3. Kies samen met je kind de locatie. Het is tenslotte zijn/haar communie of lentefeest en dan is het ook fijn om foto’s te hebben die passen bij je kind en niet enkel een leuk plaatje opleveren.

4. Neem de tijd voor zottigheid. Neem een aantal gekke foto’s en maak je niet druk als je kind niet meteen de meest fantastische gezichtsuitdrukking heeft of als de foto niet scherp is.

5. Laat je kind mee kiezen. De foto die jij het schattigst vindt, is misschien niet de manier waarop je kind op het communiekaartje afgebeeld wilt staan. Ook het design kun je samen kiezen, dat maakt het allemaal veel concreter en roept hier in ieder geval het nodige enthousiasme op.

 

Bovenstaand ontwerp maakten we via Smartphoto. De lama sprak meteen tot de verbeelding van de dochter en ik was gecharmeerd door het glanzende reliëf in het kaartje. En het toffe is dat ze nog meer in dit thema hebben (denk aan bedankjes, versiering,..) Binnenkort licht ik ook al een klein tipje van de sluier wat betreft de versiering en aankleding van het feest.

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: