I want it all and I want it now

I want it all and I want it now

liefde – heel veel liefde – allesverzengende liefde

gezondheid – uiteraard

tijd –  zo 48-uur-in-een-dag-tijd

rust

carrière

geld – genoeg – heel veel?

uitdaging

balans

ja, balans…

balans

Ik wil zo veel. Veel te veel, dat weet ik ook wel. De grootste uitdaging ligt voor mij in het vinden van een balans. Een balans voor mezelf en vooral ook voor ons gezin. In keuzes maken, maar laat dat nu net niet een van mijn sterktes zijn. Je weet wel, YOLO en FOMO en van die hippe termen meer.

En he, we hebben het goed, meer dan goed, maar het kan altijd beter, meer en anders. Maar moet het altijd ‘meer, beter en anders’? Nee, echt niet, maar het zit in de aard van het beestje zeker?

Als ik luister naar de mensen rondom mij, dan lijkt het de struggle van iedere dertiger. “Hoe moet het nu?” “Wat wil ik echt?” “Hoe krijg ik alles in balans?” en vooral: “Doe ik het wel goed?”.

Voor het eerst in mijn leven heb ik het gevoel dat ik niet alle ballen in de lucht wil of kan houden. En eigenlijk is dat nog niet eens zo erg. Beseffen dat je een of meerdere ballen kunt laten vallen en dat de wereld gewoon blijft draaien: geweldig. Wel een beetje wennen, dat geef ik toe.

Hoe houden jullie jullie leven in balans? Hoe kies je prioriteiten als het gaat om gezin, werk, carrière, quality-time? Welke dingen heb je al lang geleden losgelaten omdat ze te weinig energie opleverden?