SmartGames, da’s plezier voor het hele gezin!

SmartGames, da’s plezier voor het hele gezin!

27 december 2017 3 Door annelore_compleetgeluk

Om maar meteen met de deur in huis te vallen:  SmartGames, die zijn zo cool en bieden plezier voor het hele gezin!

smart games, plezier, breinbrekers

SmartGames?

SmartGames zijn spelletjes, of beter gezegd, breinbrekers. De spelletjes zijn bedoeld voor 1 speler, maar het zou niet de eerste keer zijn dat wij met het hele gezin ons hoofd breken over een van de opdrachten.

SmartGames stimuleren het logisch nadenken, het denken in processen en het leren onder controle houden van je zenuwen als je de oplossing niet vindt. Vooral met dat laatste heb ik het zelf soms wat moeilijk, oeps…

Wat is er zo leuk aan?

1. De spelregels zijn heel simpel.  Je zet je pionnetjes neer volgens het plan en probeert de oplossing te bedenken.  Geen ingewikkelde processen, maar simpel denkwerk.

2. Geschikt voor jong en oud. De spelletjes bevatten meestal een 40-tal opdrachten (of meer), gerangschikt van beginner tot expert. De beginnersopdrachten zijn ideaal voor jonge kinderen en om het principe wat in de vingers te krijgen. Het expert level, tsja, wat zal ik er over zeggen… Dat laat ik meestal aan me voorbij gaan, ik krijg ze niet opgelost :-))  Met een spel heb je dus uitdagingen voor het hele gezin.smart games

3. Geen tijdsdruk.  De puzzels los je op op je eigen tempo, en in de volgorde die jij leuk vindt. Zo maakt onze dochter bij het Vikingspel alleen maar de opdrachten met rode bootjes, omdat ze die het mooist vindt. Er staat geen timer bij, dus als je lekker een hele autorit blijft proberen, dan kan het ook.vikings, smart games, plezier

En bovendien…

1. Zo mooi vormgegeven.  Het design van zo’n spelletje is altijd dik in orde.  Kleurrijk, met oog voor detail. Iets wat ik zelf heel leuk vind, maar dat vooral ook de kinderen aanspreekt. 25637380_10156145741664235_611073297_o

2. Kwalitatief hoogstaand. Alle onderdelen zijn uit degelijk materiaal gemaakt. Wij sleuren onze spelletjes overal mee naartoe zonder bang te hoeven zijn dat er iets breekt of stukgaat.

3. Handig om mee te nemen. De meeste spelletjes – jammer genoeg nog niet alle –  zijn in reispocketformaat of met een handig opbergsysteem gemaakt. Je kunt alle onderdelen in het doosje opbergen om zo niets te verliezen. 25635077_10156145715349235_502515686_osmartgames

4. Goede prijs-kwaliteit. De spelletjes worden te koop aangeboden tussen de 10-20 euro ongeveer. Dat maakt ze trouwens ook uitermate geschikt als cadeautje voor kinderfeestje!

 

Hebben jullie al Smart Games in huis? Welke zijn jullie favorieten?  Onze review van North Pole Expedition vind je *hier*.

 

25673330_10156145742284235_689174888_o