Sinttip: gezelschapsspelletjes + giveaway

Sinttip: gezelschapsspelletjes + giveaway

17 november 2017 47 Door annelore_compleetgeluk

Omdat ook gezelschapsspelletjes niet mogen ontbreken op een sintlijstje, hierbij alvast een overzicht van onze huidige favorieten.

 

1. North Pole Expedition – Smart Games

Smart Games, dat zijn spelletjes waar je wat strategisch en logisch bij na moet denken. De meeste spelletjes kun je in je eentje spelen, wat ze bijvoorbeeld uitermate geschikt maakt voor lange autoreizen. Wij hebben ondertussen al een heleboel smart games in huis en ook de nieuwste aanwinst kan ons weer bekoren.gezelschapsspelletjes, smart games

Bij North Pole Expedition is het de bedoeling dat je transparante blokjes op de juiste plaats legt. Een ijsbeer moet op het ijs, de vis en de walvis in het water. Bij de makkelijke opgaves krijg je al veel blokjes ‘cadeau’ , hoe verder je komt, hoe meer je er zelf moet leggen.

Dit aspect is trouwens wat smartgames zo leuk maakt:  het is leuk voor alle leeftijden. De makkelijke opdrachten gaan voor de jongste kinderen, maar ook mijn vader zat op de expert-opdrachten graag zijn hoofd te breken afgelopen skireis.

Absoluut een aanrader voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

2. Fundels – Carta Mundi

Carta Mundi, die kennen jullie misschien wel van de speelkaarten. Door de jaren heen evolueerde dit bedrijf echter naar veel meer dan alleen een speelkaartenproducent. Zo hebben ze ondertussen ook de Fundels. Fundels zijn “speel & leer spelletjes”.  Je hebt Fundels om te leren lezen en schrijven, om vormen te herkennen,…  Wij hebben zelf de “Letters Schrijven” versie, erg leuk met twee kinderen in het eerste en tweede leerjaar. Onze jongste twee zijn dan weer gek op de “Kleuren & Vormen” variant. Bij deze laatste moet een plaatje nagemaakt worden door verschillende transparante kaartjes met gekleurde vlakken op elkaar te leggen. Ook hier is weer wat inzicht nodig, zonder dat het al te moeilijk wordt. carta mundi

Naast het feit dat het gewoon erg leuke spelletjes zijn, zijn ze ook mooi vormgegeven en zitten ze in een handige meeneembox. Hier waren ze al een aantal keer dé afleiding bij uitstek tijdens een lang restaurantbezoek of bij een bezoekje aan dat ene familielid zonder kinderen en dus zonder speelgoed in huis.

Aanrader voor kinderen vanaf 4 jaar, naargelang de variant.

3. Hammer Farm – Totum

Hammer Farm, dat is hamertje tik – de boerderijversie.  Zijn je kinderen al helemaal gek op hamertje tik, dan is dit echt een schot in de roos.  In plaats van abstracte vormen, kunnen ze hier boerderij taferelen naspelen. Het is niet echt een gezelschapsspel, maar ik merk wel dat onze jongste 2, die nu 4,5 jaar zijn, daar gezellig samen mee spelen en dan ook echt in hun verhaal opgaan.totum

Wil je er toch een spelletje van maken, dan is dit een leuke variant:

Vertel een verhaal.  ” De zon schijnt. Er zit een vogeltje in de boom.  Hij kijkt naar het paard dat in de stal staat. Het paard lust wel een appel.” Daarna laat je je kinderen het verhaal uitbeelden met de figuren van het hamertje tik. Hier in ieder geval een succes!

Aanrader voor kinderen vanaf 3 jaar als je zeker bent dat ze de kleine spijkertjes niet meer in hun mond stoppen.

4. Drollenkop – Identity Games

Een gezelschapsspel van een heel ander kaliber dan de Smart Games of de Fundels, maar minstens net zo leuk. Want zeg nu zelf, beginnen jullie kinderen niet ook allemaal te lachen als het woord k*k of p*s valt? Nee, zeg nu niet dat het alleen die van ons zijn die zo reageren! infinity games, drollenkop

De bedoeling van Drollenkop is om zo snel mogelijk kaartjes in de juiste volgorde te leggen. Dus toilet – drol – wc-papier – handen wassen. Kun je geen kaartjes meer leggen, dan druk je zo snel mogelijk op het scheetkussen (ja, ook dat zit er bij!). De persoon die op dat ogenblik de meeste kaarten in zijn handen heeft, moet een drol opzetten.

Is het verfijnd? Nee. Maar dat hoeft ook niet. Ik ben er zeker van dat dit een topcadeautje zal zijn voor de sint hier. Ik hoor de “Ieeeeeeeeeeeeeeeeeews”  en de “beiiiiiikes”  en andere kreten hier al weerklinken.

 

Uiteraard zijn er nog ontelbaar veel andere spelletjes die meer dan de moeite waard zijn. Zo blijft Cobra Attack hier mega populair, maar ook kwartet of de klassiekers zoals Vier op een Rij of Mens erger je niet worden geregeld uit de kast gehaald. Ik vind het in ieder geval erg leuk dat onze kinderen ook de smaak van de gezelschapsspelletjes te pakken hebben! Ik kijk er al naar uit om over een paar jaar Risk of Cluedo met ze te spelen!

 

Giveaway

Wat is er beter dan het lezen van een review over gezelschapsspelletjes?  Ze zelf uittesten natuurlijk!

Daarom mag ik een heleboel cadeautjes weggeven!

2x Hammer Farm

1x North Pole Expedition

1x Fundels Cijferreeksen

1x Fundels Letters Schrijven

gezelschapsspelletjes

Deelnemen kan door in de reacties hier of onder de Facebookpost te laten weten welk spelletje je voorkeur wegdraagt.  Tag gerust een vriend of vriendin die ook houdt van gezelschapsspelletjes.  Delen van de blogpost mag altijd natuurlijk.

Deelnemen kan tot vrijdag 24 november om 20u00.   De winnaars worden daarna op de Facebookpagina bekend gemaakt.