Leren schrijven saai? Niet met Stabilo!

Leren schrijven saai? Niet met Stabilo!

5 oktober 2017 2 Door annelore_compleetgeluk

Toen ik ooit, ondertussen lang lang geleden, leerde schrijven, was ik een beetje jaloers op mijn klasgenootjes. Zij kregen namelijk een glanzend zwarte sierlijke vulpen en ik, als linkshandige, kreeg een rood-blauwe pen. En laat blauw nou niet echt mijn kleur zijn, toen al niet.  Ondertussen zijn de tijden veranderd en kun je zowel als links- als rechtshandige coole spullen hebben.

Lagere school

Naast het tekenen en kleuren, zitten onze oudste twee kinderen nu ook volop in de ‘Ik-leer-schrijven’-fase. Onze oudste zoon zit in het tweede leerjaar en oefent iedere avond trouw zijn woordpakket en schrijft ondertussen hele verhalen bij zijn tekeningen. Verre van foutloos trouwens, maar hij oefent wel zijn schrijftechniek natuurlijk. Het is  heel schattig en grappig tegelijk als je plots ergens Majnkreft (Minecraft) ziet staan bij een tekening vol LEGO-mannetjes. Of wat dacht je van Kleshrojal (Clash Royale- een computerspelletje)? stabilo, schrijven

Dochterlief oefent nu vooral het lezen, maar ze vindt het super leuk om te schrijven. In tegenstelling tot haar broer vorig jaar, kan het voor haar allemaal niet snel genoeg vooruit gaan.schrijven

Op school oefenen ze met een potlood, maar thuis wordt er van alles uit de kast gehaald om mee te schrijven.

Stabilo

Stabilo, daar zijn we al langer fan van. Niet het aller goedkoopste merk op de markt, maar wel een kwalitatief erg goed merk dat ook nog eens echt op kindermaat gemaakt is. De stiften en kleurpotloden maken hier deel uit van de standaard opstelling op de knutseltafel en als we op reis gaan, gaat er ook steevast een set mee. Je weet wel, die handige waarbij je de dopjes niet kwijt kunt raken.schrijven, stabilo

Naast de kleurpotloden en stiften heeft Stabilo ook nog een heel gamma aan schrijfwaren voor beginnende schrijvertjes.  Alles ziet er leuk uit en wat nog belangrijker is, het ligt ook nog eens perfect in de (kinder-)hand. De vulpennen liggen nog even aan de kant tot ze er ook op school mee leren schrijven, maar het vulpotlood werd hier gebombardeerd tot ‘huiswerkpotlood’.  stabilo

Het fijne aan alle pennen, potloden en stiften uit deze Stabilo Easy – reeks is dat je ze onmogelijk verkeerd kunt vasthouden. Door de correct geplaatste uitsnijdingen, neemt je kind het potlood of de pen automatisch op de goede manier vast. Erg handig als je het mij vraagt.stabilo

Daarnaast zien alle spullen er super leuk uit met hun felle kleurtjes én bestaan ze zowel voor links- als rechtshandigen.

Wij zijn in ieder geval fan!

 

Hebben jullie kinderen in het eerste leerjaar? Leren ze bij jullie meteen schrijven met een vulpen zoals wij vroeger of starten ze ook met een potlood?