Open Bedrijvendag: bezoek Vondelmolen (en ik trakteer op iets lekkers!)

Open Bedrijvendag: bezoek Vondelmolen (en ik trakteer op iets lekkers!)

28 september 2017 12 Door annelore_compleetgeluk

voka open bedrijvendagOpen Bedrijvendag, dat is onze jaarlijkse traditie om kinderen kennis te laten maken met het verhaal achter bepaalde producten. We vinden het belangrijk om ze te laten beseffen dat iets niet zomaar in de winkel komt, maar dat daar een heel productieproces aan vooraf gaat.

 

In preview trok De Wederhelft met onze oudste zoon deze avond al naar Lebbeke, om de wondere wereld van de peperkoek te ontdekken. Wat ons betreft is Vondelmolen zeker een bezoek waard (met of zonder kinderen)!

Wist je trouwens dat je om peperkoek te maken, altijd een oude peperkoek nodig hebt?vondelmolenVondelmolen, dat is zo’n beetje een gevestigde waarde in veel gezinnen. Wij hadden vroeger ook altijd peperkoek in huis. Eentje met gekonfijt fruit omdat mijn moeder die zo lekker vindt, en een klassieker met parelkandij. Toegegeven , ik vond het opsnoepen van de suikerstukjes altijd het lekkerste!  

 

vondelmolen

Mijn grootouders, die hadden dan weer een Couque Dinant op tafel. Ik was dat eigenlijk helemaal vergeten, tot ik vandaag de foto van de blauw met witte verpakking zag. Plots kwamen er heel veel herinneringen van vroeger weer naar boven…

De Wederhelft, als Nederlander, is ook opgegroeid met peperkoek. Of ontbijtkoek. Of kruidkoek. Afhankelijk van de regio in Nederland wordt het anders benoemd namelijk.

 

 

 

Maar Vondelmolen dus. Het bedrijf bestaat 150 jaar en is marktleider in België wat betreft peperkoek. Al 5 generaties lang ontwikkelen ze recepten en komen ze met nieuwigheden op de markt. Ga je er zondag op bedrijfsbezoek, dan kun je een blik werpen achter de schermen. Want voor die peperkoek bij jou op tafel staat, gaat er een heel proces aan vooraf natuurlijk!   22140146_10155886916854235_343890912_o 22139806_10155886916864235_1574543078_o voka, openbedrijvendag, vondelmolen

Ben je nieuwsgierig geworden?  Registreer je dan *hier* (gratis) voor een bedrijfsrondleiding op zondag  1 oktober.

Alle overige informatie over de VOKA Open Bedrijvendag kun je nalezen op de website. Laat je me achteraf weten waar je geweest bent? 

 

Zeg, en dat trakteren op lekkers van uit de titel Annelore? Awel?

Deze avond kregen we twee super pakketten na de rondleiding. Eentje gaan we met veel smaak zelf opeten, het andere, dat is voor iemand van jullie!

Wil je graag proeven waar wij zo enthousiast over zijn en kan ik je bovendien blij maken met een kookboek met peperkoekrecepten? Laat dan in een reactie onder deze blogpost weten wanneer jij het liefst peperkoek eet. ’s Morgens tussen een boterham, als vieruurtje met een dikke laag verse boerenboter of om energie te krijgen tijdens het sporten? Deelnemen kan tot zondagavond 1 oktober 20u00.  De winnaar wordt via de Facebookpagina bekend gemaakt.

vondelmolen