CKF #14: Gezonde fast food

Frietjes zijn ten huize Compleet Geluk een feest. En niet alleen voor de kinderen. Los van het feit dat we ze lekker vinden, hebben we ze ook altijd in huis voor de zogenaamde noodgevallen. Je kent dat wel, denken dat je ergens zult blijven mee-eten en dan toch vroeger naar huis gaan. Of een acute aanval krijgen van geen-zin-in-boontjes-met-kip bijvoorbeeld.

Gisteren probeerden we een gezonder alternatief voor frietjes uit. Zoete aardappel- en wortelfrietjes uit de oven. Bedacht ik dit recept helemaal zelf? Nee hoor. Ik haalde inspiratie bij Kathleen en paste het een beetje aan.

Ingrediënten:

* Zoete aardappelen

* Wortelen

* Paprikapoeder

* Zout

Bereidingswijze:

* Was de wortels en snij ze in vier.  In dunne reepjes als het ware dus.

* Schil de aardappelen en snij deze ook in frietjes.

* Doe alles in een kom en besprenkel met olijfolie. Strooi er ook wat paprikapoeder over.

wotelsdeverbeelding

* Verdeel alles op een bakplaat en zet voor 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven.  (220 graden)

* Roer alles halverwege even door elkaar.

* Als je de frietjes uit de oven haalt, dep dan de olie af met wat keukenpapier.

* Bestrooi met een klein beetje zout.

wotelsdeverbeeldingresultaat

Tips:

* Kathleen gaf de tip om er fishsticks bij te eten, omdat je die dan op  dezelfde bakplaat kunt meebakken. Super idee, alleen is onze oven hiervoor te klein (of ons gezin te groot), dus wij bakten ze in een pannetje apart.

* De zoete aardappelen kunnen ook vervangen worden door gewone aardappelen natuurlijk.

* Tijm over de worteltjes strooien is ook lekker, alleen niet zo onze smaak.

* Pastinaak op deze manier klaargemaakt is ook erg lekker en kon hier op meer bijval rekenen dan de wortels.

Was dit nu een echt Comfi Kids Recept?

Ik was op voorhand overtuigd dat dit een topper zou worden. Het viel echter dik tegen hier. De Wederhelft en ikzelf hebben gigantisch genoten, maar de kinderen konden het niet smaken. Misschien hadden ze zich te veel verheugd op de smaak van traditionele frietjes? Ik weet het niet. We gaan het binnen een paar weken nog eens aanbieden, hopelijk dan met meer succes!

 

Bakken/roosteren jullie ook groenten in de oven? Heeft iemand de ultieme tip voor groentechips, want die mislukken hier meestal ook. 

 

 

Related Posts

11 Comments

  1. Zal ik zeker ook eens proberen.
    De traditionele frietjes in de oven waren bij ons (lees: bij zoon én man) geen succes. Nadat ik de keer daarop afstrooide met paprikapoeder én zout, konden ze het wel smaken!

  2. Zot he, ik krijg dat hier ook niet verkocht, maar ik doe straks nog eens een poging: de aanhouder wint?! En groentechips kocht ik laatst kant-en-klaar bij AH. Keilekker en ik beeld me dan in dat dat veel gezonder is dan ‘gewone’ chips 😉

  3. Hier zijn ze bij ons ook favoriet, inderdaad samen met pastinaak en peen uit de oven, met een kippenpootje erbij. Maar ook ons dametje vind ze niet onwijs fantastisch……

  4. Ik vind zoete aardappel heerlijk, m’n vriend vond het ook tegenvallen de eerste keer.. Hij had op knapperige frietjes gerekend. Inmiddels is hij ook om, dus wie weet 😉

  5. Hiet staan zoete aardappelfrietjes ook op het menu voor morgen! Superlekker! Ik heb het zelfs eens gemaakt als avondsnack voor bij een film haha.. mijn man en kids waren ziek dus weinig tijd om te koken/eten en dan was dit ideaal ☺

  6. Oeh! Wij hebben inderdaad een oven die, denk ik, een halve oven groter is dan de gemiddelde oven. Er passen bijvoorbeeld met gemak drie pizza’s naast elkaar in.

    Zo groentjes in de oven en fishsticks blijft trouwens een van onze favoriete “uuugh… we hebben geen zin om te koken, maar we willen toch iets semi-gezond eten” receptjes. 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: