CKF #4: Griekse preistamppot

Griekse preistamppot? Jawel, u leest het goed. Geen idee of ze in Griekenland liefhebbers zijn van prei trouwens. Het gerecht heeft zijn naam te danken aan het feit dat er feta aan te pas komt als je het mij vraagt. In ieder geval, het is hier de enige manier om de kinderen prei in niet-soepvorm te laten eten, dus wat mij betreft een succes.

Ingrediënten: Prei, aardappelen, feta, knoflook, pulled pork en gemalen kaas

grieksepreistoemp

Bereidingswijze:  

* Schil de aardappelen en laat ze gaar koken

* Maak ondertussen de prei schoon, snij die in ringen en stoof ze, samen met de knoflook, gaar in wat boter

* Wanneer de aardappelen en de prei klaar zijn, meng je ze door elkaar en maak je er stamppot van.

* Meng de reepjes vlees en de fetablokjes door de stamppot.

* Giet alles in een ovenschaal en bestrooi met de kaas.

* Na ongeveer 30 minuten in een oven van 180 graden kun je aan tafel!

Variatiemogelijkheden:

* De pulled pork kan makkelijk vervangen worden door gebakken spekblokjes, blokjes ham of kip. Vegetarisch zonder vleesvervanger vind ik dit gerecht (persoonlijk) wat te flauw.

* De feta kan vervangen worden door blokjes mozarella wanneer je een minder uitgesproken smaak wilt.

Hoe bereiden jullie prei? Is het een typische soepgroente of kunnen jullie me aan een verrassend recept helpen?

5 gedachten over “CKF #4: Griekse preistamppot

Geef een reactie